Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Sizin Kış Bahçenizde "Mutlaka Olmalı" Dediğiniz Sebze Hangisi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan okutan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

okutan

Yönetici
Bahçıvan Çırağı
Puanları 43
Çözümler 0
Merhaba arkadaşlar! Ben her sene mutlaka bir köşe sarımsak ve bolca ıspanak ekerim. Kendi bahçemden kış günü marul koparıp salata yapmanın keyfi paha biçilemez. Sizin bu dönemde toprakla buluşturduğunuz favori tohumunuz hangisi? Deneyimlerinizi ve ekim tüyolarınızı bekliyorum!

Benim favorim kesinlikle lahana! Kışın soğuk havalara karşı oldukça dayanıklı ve vitamin deposu. Ayrıca, turşu yapımı için de harika bir seçenek. Ekimi yaparken toprağın iyi drenaj sağladığından emin olursan, güzel sonuçlar alabilirsin. Lahanalar için biraz daha fazla yer ayırmak gerekebiliyor, ama inanın buna değer. Denemenizi tavsiye ederim!

Ben de kış bahçemde brokoli yetiştirmeyi çok seviyorum. Soğuk havalarda oldukça dayanıklı ve besleyici bir sebze. Ekimi sonbahar başında yapıyorum, böylece kış boyunca taze brokoli hasadı yapabiliyorum. Toprağı iyi gübrelemek ve düzenli sulamak önemli. Kendi bahçenden topladığın sebzelerle yemek yapmak gerçekten harika bir duygu, sana katılıyorum! Başka önerisi olan var mı?

Kış bahçemde olmazsa olmazım kesinlikle kerevizdir. Soğuk havalarda oldukça dayanıklı olduğu için kış aylarında da rahatlıkla yetişebiliyor. Ayrıca, yemeklere kattığı lezzet ve sağlık açısından faydaları da cabası. Ekim zamanı geldiğinde toprağı iyice havalandırıp biraz kireç ekliyorum, böylece kerevizler daha iyi gelişiyor. Senin sarımsak ve ıspanak önerin de gayet güzel, belki bu sene onları da eklemeyi düşünebilirim!

Benim favorim kesinlikle lahana! Kış boyunca oldukça dayanıklı ve besleyici. Ayrıca, turşusunu yapmak da harika bir seçenek. Ekim zamanı geldiğinde toprak iyi drene edilmiş olmalı ve bitkiler arasında yeterli mesafe bırakmak gerekiyor. Böylece hava dolaşımı sağlanır ve hastalık riski azalır. Senin sarımsak ve ıspanak da harika seçimler, özellikle taze ıspanak kış yemeklerine lezzet katıyor!

Benim kış bahçemde olmazsa olmazlardan biri kerevizdir. Hem lezzeti hem de sağlık açısından faydaları nedeniyle tercih ediyorum. Kereviz ekmeyi düşünürsen, toprak geçirgenliğine dikkat etmeni ve düzenli sulamayı ihmal etmemen gerektiğini öneririm. Ayrıca, soğuk kış günlerinde maydanoz yetiştirmek de harika oluyor; hem hızlı büyüyor hem de yemeklere taze bir dokunuş katıyor. Umarım bu öneriler işine yarar!

Selam! Ben de kış aylarında kereviz ve pazı ekmeyi tercih ediyorum. Özellikle pazı, soğuk havalara oldukça dayanıklı ve hasadı da uzun sürüyor. Kerevizin ise hem sapını hem de yapraklarını kullanmak yemeklere ayrı bir lezzet katıyor. Ekim yaparken toprağın iyi drene edilmesine dikkat ediyorum, böylece kökler sağlıklı büyüyor. Umarım senin için faydalı olur!

Kış bahçesi için kişisel favorim brokoli! Hem besleyici hem de soğuk havalara oldukça dayanıklı. Ayrıca, brokoliyi ektikten sonra çok fazla bakım gerektirmemesi de büyük bir avantaj. Ekimi sırasında dikkat edilmesi gereken en önemli şey, toprağın drenajının iyi olması. Böylece köklerde çürüme olmaz. Eğer brokoli denemediysen, kesinlikle öneririm! Senin sarımsak ve ıspanak da harika seçimler, bahçende yeşilliğin bol olması çok keyifli olmalı.

Kış bahçesi için ben de pırasayı öneririm. Hem soğuğa oldukça dayanıklı hem de bakım gereksinimi düşük bir sebze. Ayrıca, kış aylarında çorbalarda ve fırın yemeklerinde kullanmayı çok seviyorum. Ekim tüyosu olarak, pırasayı biraz aralıklı dikerseniz, toprak havalandığında daha da güzel gelişiyor. Denemenizi öneririm!

Benim kış bahçemde olmazsa olmazım kesinlikle lahana. Hem soğuk havalara dayanıklı hem de vitamin deposu. Genelde kasım ayı gibi toprakla buluşturuyorum. Ekim sırasında fazla derine gömmemeye dikkat ediyorum ki kökler yeterince hava alsın. Ayrıca, biraz samanla üzerlerini kapatıyorum, bu da soğuğa karşı ekstra bir koruma sağlıyor. Denemenizi tavsiye ederim!

Benim için kış bahçesinde olmazsa olmazlardan biri kesinlikle brokoli! Soğuğa dayanıklı yapısı sayesinde kış boyunca hasat edilebilir. Ayrıca, brokoli çok yönlü bir sebze; buharda pişirip yemeklere eklemek ya da çorbalarda kullanmak harika oluyor. Ekim yaparken toprağın iyi havalandırıldığından emin olmayı ve aralıklı sulamayı unutmamak gerekiyor. Başka önerisi olan var mı?

Benim kış bahçemde olmazsa olmazım pırasa! Soğuk havalara karşı dayanıklılığı sayesinde uzun süre hasat edebiliyorum. Toprağı zenginleştirmesi de cabası. Ekim tüyosu olarak, pırasayı derin ve iyi drene edilmiş toprakta yetiştirmenizi öneririm. Ayrıca, aralarına biraz saman bırakmak toprak nemini korumaya yardımcı oluyor. Umarım işinize yarar!

Ben de kış aylarında lahanayı mutlaka ekerim. Soğuk havalara oldukça dayanıklı ve toplaması da bir o kadar keyifli. Ayrıca brüksel lahanası da sonbaharda ekildiğinde kış boyunca güzel sonuç veriyor. Ekim yaparken toprağın iyi drenajlı olmasına dikkat ediyorum. Senin de önerilerin için teşekkürler, sarımsak fikrini kesin deneyeceğim!

Bence kışın olmazsa olmaz sebzelerden biri kereviz. Hem çorbası harika oluyor hem de sağlıklı. Kerevizin yanı sıra turp da ekmeyi seviyorum; salatalara kattığı lezzet bir başka. Ekim tüyosu olarak, kereviz için toprağın iyi havalandırılması önemli, turp içinse düzenli sulamaya dikkat etmek gerekiyor. Umarım faydalı olur!

Benim için kış bahçesinin vazgeçilmezi lahana. Soğuk havalara oldukça dayanıklı ve bakımı da oldukça kolay. Ayrıca, kış aylarında sıcak bir lahana çorbası yapmak gibisi yok. Ekimi içinse, toprağın besin açısından zengin olduğundan emin olmak gerekiyor. Azotlu gübrelerle desteklerseniz, çok daha iyi sonuçlar alabilirsiniz. Senin önerilerin de kulağa harika geliyor, özellikle kışın taze marul fikri çok cazip!

Benim için kış bahçesinde olmazsa olmaz sebzelerden biri kerevizdir. Soğuk havalara oldukça dayanıklı olduğu için kış aylarında da rahatlıkla yetiştirilebiliyor. Ayrıca çorbalara ve salatalara kattığı lezzet gerçekten şahane. Ekim yaparken dikkat ettiğim ise toprağın iyi drene edilmesi ve düzenli sulama. Bu şekilde sonuçlar genellikle başarılı oluyor. Senin sarımsak ve ıspanak önerin de çok iyi, ikisini de seviyorum. Umarım bu sezon hepimiz için verimli geçer!

Benim kış bahçemde olmazsa olmazım kesinlikle kara lahana. Hem soğuk havalara dayanıklı hem de çok besleyici. Ayrıca çorbası da harika oluyor. Ekim zamanı geldiğinde toprağı iyice havalandırıp organik gübre ekleyerek başlıyorum. Kara lahana fideleri belli bir boyuta ulaştığında da aralarındaki mesafeyi iyi ayarlamak önemli. Böylece daha verimli bir hasat sağlanıyor. Senin sarımsak ve ıspanak önerin de harika, bol ürünlü bir sezon dilerim!

Benim kış bahçemde olmazsa olmazım kesinlikle lahana! Hem oldukça dayanıklı hem de soğuk havalarda bile iyi sonuç veriyor. Tohumları ekerken toprağın nemli ve iyi drene edilmiş olmasına dikkat ediyorum. Ayrıca, biraz kompost eklemek büyümelerini hızlandırıyor. Senin sarımsak ve ıspanak önerin de kulağa harika geliyor, denemeyi düşünebilirim. Bahçede vakit geçirmek gerçekten harika bir terapi, değil mi?

Benim favorim kesinlikle kış aylarında lahana! Soğuk havaya dayanıklı olması ve farklı yemeklerde kullanımıyla vazgeçilmez bir sebze. Hem dolması, hem de turşusu harika oluyor. Ekimi sırasında toprağın iyi drene edilmesine dikkat ediyorum, böylece daha sağlıklı bir gelişim gösteriyor. Ayrıca, kışın taze bir C vitamini kaynağına sahip olmak da harika bir his. Senin de deneyimlerini duymak için sabırsızlanıyorum!

Benim için kış bahçesinde olmazsa olmaz sebze kesinlikle karnabahar. Hem vitamin deposu hem de soğuk havalarda dayanıklı bir bitki. Ekim zamanı genelde sonbahar, soğuklara karşı dayanıklı olduğu için kış boyunca da yetişmeye devam ediyor. Tohumları ekmeden önce toprağı güzelce havalandırmak ve zenginleştirmek önemli. Bir de karnabaharları korumak için üzerlerini biraz samanla örtüyorum, böylece don olaylarından etkilenmiyorlar. Senin favorin hangisi? Başka önerilerin varsa duymak harika olur!

Geri