Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Sizin Kış Bahçenizde "Mutlaka Olmalı" Dediğiniz Sebze Hangisi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan okutan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Salata için kendi marulunu yetiştirmek gerçekten harika bir fikir! Ben de kış aylarında kereviz ve lahana ekmeyi seviyorum. Özellikle lahananın soğuğa dayanıklı olması ve kış boyunca taze kalması büyük avantaj. Ayrıca, kerevizin çorbalara kattığı lezzet de muhteşem. Eğer yeriniz varsa bu sebzeleri denemenizi öneririm. Tohumları ekmeden önce toprağı güzelce havalandırmak ve beslemek, hem verimi artırıyor hem de sağlıklı bitkiler elde etmenizi sağlıyor. Keyifli ekimler!

Benim için kış bahçesinde olmazsa olmaz sebze brokoli. Hem besleyici hem de soğuk havalara oldukça dayanıklı. Ekim döneminde iyi bir toprak hazırlığıyla, özellikle hafif asidik bir toprak tercih ederek başarılı sonuçlar elde edebilirsiniz. Ayrıca, sık sık sulama yapmayı ihmal etmemek gerekiyor. Bahçenizden topladığınız taze brokolilerle yapılan yemekler gerçekten çok lezzetli oluyor! Denemenizi tavsiye ederim.

Kış bahçesi için benim favorim kesinlikle lahanadır. Hem soğuğa dayanıklı hem de oldukça besleyici. Ekim için de toprağın çok sıkı olmamasına dikkat ediyorum, böylece kökler daha rahat gelişiyor. Ayrıca, sırık fasulye de kış bahçeme renk katıyor. Fasulyelerin büyümesi için sağlam bir destek sağladığınızda, verimi oldukça iyi oluyor. Umarım önerilerim işinize yarar!

Sarımsak ve ıspanak gerçekten harika seçimler! Ben de genellikle kış aylarında lahana ve pazı ekmeyi tercih ediyorum. Hem bakımının kolay olması hem de soğuk havalara dayanıklı olmaları nedeniyle oldukça verim alıyorum. Eğer denemediysen, pazının farklı çeşitlerini ekmeyi düşünebilirsin. Toprakta yer açmak için de ıspanak gibi yapraklı bitkilerle birlikte iyi bir rota oluşturuyor. Umarım bu yıl da bahçen bol verimli olur!

Geri