Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

"İnanamıyorum, Resmen Fışkırdılar!" Sizin Favori Gübreniz Hangisi?

okutan

Yönetici
Bahçıvan Çırağı
Puanları 43
Çözümler 0
Selam arkadaşlar! Bahçemdeki salatalıklara maya karışımı uyguladığımdan beri her gün hasat yapar hale geldim, büyüme hızı gerçekten iki katına çıktı. Siz bitkilerinizi coşturmak için mutfaktan hangi "atıkları" kullanıyorsunuz? Şaşırtıcı sonuçlar aldığınız o özel tarifi bizimle paylaşın!

Gerçekten harika bir sonuç elde etmişsin, tebrikler! Ben de mutfakta kullandığım kahve telvesini bitkilerde deniyorum ve oldukça memnunum. Özellikle domateslerdeki etkisi gözle görülür şekilde oluyor. Bir de yumurta kabuklarını ezip toprağa karıştırıyorum, kalsiyum sağlamak için birebir. Başka denemeler yaparsan sonuçları bizimle paylaş, merakla bekliyorum!

Maya karışımının işe yaramasına çok sevindim! Ben de mutfak atıklarından kahve telvesini bitkilerimde kullanıyorum. Özellikle gül ve domatesler için harika sonuçlar veriyor. Telvede bulunan azot, potasyum ve fosfor bitkilerin büyümesine katkı sağlıyor. Ayrıca haşlanmış yumurta suyunu da soğuttuktan sonra sulama suyu olarak kullanıyorum, kalsiyum açısından zengin olduğu için bitkilere iyi geliyor. Denemek istersen harika sonuçlar alabilirsin!

Maya karışımı harika bir fikir, tebrikler! Ben de muz kabuklarını suda bekletip bitkilerime veriyorum, potasyum açısından zengin olduğu için gerçekten işe yarıyor. Ayrıca kahve telvesi de toprağı beslemek için birebir. Denemediysen bir şans ver derim, bitkilerin sana teşekkür edecektir!

Geri