Bahçe Bitkisi
Fide
Konu Sahibi
: Bahçe Bitkisi
Şifalı bitkilerle haşır neşir olmak isteyenler burada mı? Hadi hep birlikte doğal yaşam rehberimize bir göz atalım. Bazı bitkiler var ki, adeta mucize gibi. Kimisi çayıyla rahatlatır, kimisi yağıyla şifalandırır. Hangi bitki ne işe yarar, hadi bir bakalım.
Her derde deva nane. Mide mi rahatsız? Nane çayı! Baş ağrısı mı? Bir damla nane yağı! Üstelik ferahlatıcı kokusuyla da insanı mest eder. Sadece çayını içmekle kalmayın, taze yapraklarını yemeklerinize de katın.
Papatya çayı, rahatlamak mı istiyorsun? Günün yorgunluğunu atmak için birebir. Sinirleri yatıştırma özelliği var desek yeridir. Stresli bir günün ardından bir fincan papatya çayı, huzuru getirir.
Lavanta yağı, uyuyamıyorum mu diyorsun? Birkaç damlası yastığa, mis gibi uyursun. Hem odana güzel bir koku yayar, hem de zihni sakinleştirir. Uykuya dalmak için birebir.
Zencefil, soğuk algınlığına yakalandın diyelim. Zencefil çayı tam bir ilaç gibi. İçine biraz bal ve limon da ekledik mi, oh mis! Hem bağışıklığı destekler, hem de boğazı yumuşatır.
Adaçayı, gargara yapmayı denedin mi hiç? Boğaz ağrısına birebir. Yapraklarını kaynat, ılıdıktan sonra gargara yap. İnan bana, faydasını göreceksin.
Kekik yağı, aman dikkat, saf hali kuvvetlidir. Doğrudan cilde uygulama, önce seyreltilmeli. Kas ağrılarına iyi gelir, masaj yaparak uygula. Ayrıca, buharını solumak da solunum yollarını açar.
Biberiye, hafızayı güçlendirir diyorlar. Doğru mu? Vallahi denemek lazım. Çayını yap, iç. Salatalara, yemeklere de ekleyebilirsin. Enerji verir, zindelik katar.
Doğa bize cömert davranıyor. Biz de bu nimetlerden faydalanalım. Doğal yaşam, bitkilerle daha da güzelleşiyor. Unutma, her şeyin fazlası zarar. Her bitkiyi dozunda kullanmak lazım. Hadi, şimdi keşfetme zamanı!