Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Yeni Başlayanlar İçin Şifalı Bitkiler

Nalan İst

Fide
Puanları 1
Çözümler 0
dezgo_8k_69f62ff62e458.jpg

Şifalı bitkilere dalmak istiyorsun ama nereden başlayacağını bilmiyor musun? İşte sana bir yolculuk, ama öyle sıradan bir yolculuk değil. Bu, doğanın bize sunduğu mucizelere doğru bir keşif gezisi. Herkesin bir yerden başlaması gerek, değil mi? Ben de zamanında böyle düşünmüştüm. Biraz araştırınca karşıma çıkan ilk bitki, papatya oldu. Papatya çayı demlemenin o kadar rahatlatıcı bir tarafı var ki... Sanki dünyadaki tüm stres bir fincan çayın buharında kayboluyor.

Sonra zencefil geldi, kapımı çaldı. Tam bir enerji deposu! Mutfakta biraz zencefil kökü kestim ve sıcak suyla buluşturdum. İşte sana doğal bir enerji içeceği. Bir de limon ekledin mi, tadından yenmez. Grip olduğumda annem hep bu çayı yapardı. Gerçekten de boğaz ağrısına birebir. İnanmazsın ama bazen ilaçtan daha etkili olabiliyor.

Bir de nane var tabii. Mis gibi kokar. Taze nane yapraklarıyla demlediğin çay, sindirime de iyi gelir. Yemekten sonra içersin, keyifli bir sohbet eşliğinde. Abartmıyorum, nane mideye gerçekten iyi geliyor. İşte sana doğal bir çözüm! Annem hep derdi, "Nane yaprağı mideye şifadır," diye. Anneler her şeyi bilir, değil mi?

Lavanta da unutulmaz. Yastığının altına koyarsın, mis gibi kokar, uykuya dalarken huzur verir. Lavanta çayı da aynı şekilde. İşten yorgun argın geldiğinde, bir fincan lavanta çayı... Öyle ki, uykunun en güzel habercisi olur. Sakinleştirici etkisiyle adeta bir dost gibi sarıyor. Valla, denemeden bilemezsin.

Bir de adaçayı var tabii. Antik zamanlardan beri bilinir faydaları. Boğaz ağrısına birebir, hani şöyle kış aylarında. Adaçayını sıcak suya atıp demliyorsun, biraz da bal ekledin mi, tamamdır. Hem boğaz yumuşar hem de tatlı bir lezzet verir. Şifalı bitkilerin en güzel yanı da bu; her derde deva gibiler.

Arada bir sorarım kendime, "Gerçekten işe yarıyor mu bu bitkiler?" Sonra hatırlarım, geçmişteki tüm o rahatlamış anlarımı. Hani o papatya çayıyla geçen dingin akşamları. İnanın, bunlar sadece birer başlangıç. Bitkilerle dost olunması gerek. Belki de en güzel dostluklar, bir fincan çayla başlar...

Geri