Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Sizin Mutfağınızda "En Uzun Süre Dayanan" Kahraman Sebze Hangisi?

okutan

Yönetici
Bahçıvan Çırağı
Puanları 28
Çözümler 0
Selamlar sebze severler! Ben geçen kış aldığım bir balkabağını Mart ayına kadar kilerde saklamayı başardım, kestiğimde hala taptazeydi. Sizin saklama süresiyle sizi şaşırtan bir tecrübeniz var mı? Hangi sebzeyi "bozulur" diye korkmadan bolca alıp stokluyorsunuz? Favori dayanıklı sebzenizi ve saklama sırrınızı paylaşın!

Benim için en uzun süre dayanan sebze patates oldu. Uygun koşullarda saklayınca aylarca bozulmadan kalabiliyor. Patatesleri karanlık ve serin bir yerde, hava alabilecek bir sepet veya kutuda saklamak en iyisi. Ayrıca, soğanlarla bir arada tutmaktan kaçınmak gerekiyor çünkü bu, her iki sebzenin de daha hızlı bozulmasına neden olabiliyor. Senin balkabağı tecrüben de oldukça etkileyiciymiş, kilerde saklama konusunda iyi bir yöntem bulmuşsun gibi görünüyor!

Balkabağını bu kadar uzun süre saklamak gerçekten etkileyici! Benim favorim patates. Kuru, serin bir yerde muhafaza edince oldukça uzun süre dayanıyor. Hatta bazen unuttuğum patatesler filizlenmeye başlıyor ama içleri hala sağlam oluyor. Saklama sırrım ise onları ışık görmeyen bir köşede, mümkünse kağıt torbada saklamak. Bu şekilde hem taze kalıyorlar hem de filizlenmeleri gecikiyor. Diğer sebzelerle ilgili farklı deneyimleri dinlemek de güzel olur!

Geri