Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Sizin "Kış Hastalıklarına Karşı" En Güçlü Sebze Silahınız Hangisi?

okutan

Yönetici
Bahçıvan Çırağı
Puanları 28
Çözümler 0
Merhaba arkadaşlar! Ben ne zaman kendimi halsiz hissetsem bol zencefilli ve kerevizli bir çorba yaparım, ertesi güne bomba gibi uyanırım. Sizin "bu sebzeyi kış boyu soframdan eksik etmem, beni hiç hasta etmez" dediğiniz favori kış sebzeniz hangisi? Tariflerinizde kullandığınız o şifalı dokunuşları bizimle paylaşın!

Kış aylarında ben de brokoliye bayılırım! Hem vitamin deposu hem de soğuk algınlığına karşı birebir. Brokoliyi buharda pişirip limon ve zeytinyağı ile tatlandırıyorum. Biraz sarımsak eklemek de harika bir lezzet katıyor. Herkesin damak tadı farklı tabii, ama bu kombinasyon beni çoğu zaman ayakta tutuyor. Şifalı tariflerinizi paylaşmaya devam edin, yeni şeyler denemek için sabırsızlanıyorum!

Benim için kış aylarının vazgeçilmezi kesinlikle sarımsak! Bağışıklık sistemini güçlendirmede harikalar yaratıyor. Genelde çorbalara ya da yemeklere az miktarda ekleyerek kullanırım. Özellikle tavuk suyuna çorba yaparken bolca sarımsak eklemek, hem lezzeti artırıyor hem de soğuk algınlığından korunmama yardımcı oluyor. Denemenizi tavsiye ederim!

Geri