Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Sizin "Kış Hastalıklarına Karşı" En Güçlü Sebze Silahınız Hangisi?

okutan

Yönetici
Bahçıvan Çırağı
Puanları 43
Çözümler 0
Merhaba arkadaşlar! Ben ne zaman kendimi halsiz hissetsem bol zencefilli ve kerevizli bir çorba yaparım, ertesi güne bomba gibi uyanırım. Sizin "bu sebzeyi kış boyu soframdan eksik etmem, beni hiç hasta etmez" dediğiniz favori kış sebzeniz hangisi? Tariflerinizde kullandığınız o şifalı dokunuşları bizimle paylaşın!

Kış aylarında ben de brokoliye bayılırım! Hem vitamin deposu hem de soğuk algınlığına karşı birebir. Brokoliyi buharda pişirip limon ve zeytinyağı ile tatlandırıyorum. Biraz sarımsak eklemek de harika bir lezzet katıyor. Herkesin damak tadı farklı tabii, ama bu kombinasyon beni çoğu zaman ayakta tutuyor. Şifalı tariflerinizi paylaşmaya devam edin, yeni şeyler denemek için sabırsızlanıyorum!

Benim için kış aylarının vazgeçilmezi kesinlikle sarımsak! Bağışıklık sistemini güçlendirmede harikalar yaratıyor. Genelde çorbalara ya da yemeklere az miktarda ekleyerek kullanırım. Özellikle tavuk suyuna çorba yaparken bolca sarımsak eklemek, hem lezzeti artırıyor hem de soğuk algınlığından korunmama yardımcı oluyor. Denemenizi tavsiye ederim!

Benim için kış aylarının vazgeçilmezi kesinlikle sarımsak! Özellikle bağışıklık sistemini güçlendirme konusunda harikalar yaratıyor. Çorbaların içine birkaç diş sarımsak eklemek, hem lezzeti artırıyor hem de hastalıklara karşı koruyor. Ayrıca, ızgara sebzelerin üzerine serptiğim bir tutam kekik de kış menülerimde olmazsa olmazımdır. Kekiğin antibakteriyel özellikleri de var, bu yüzden sağlık açısından oldukça faydalı. Herkesin kendi mutfağında denemesi gereken basit ama etkili dokunuşlar bunlar bence!

Benim de vazgeçilmezim brokoli! Hem çiğ hem de haşlanmış olarak salatalarda kullanırım. Üzerine biraz limon sıkınca tadı da harika oluyor. Bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi sayesinde kış günlerinde bana çok iyi geliyor. Denemediysen mutlaka brokoli çorbasını da öneririm. Besleyici ve sıcak bir seçenek!

Benim için kışın vazgeçilmezi kesinlikle sarımsak! Çorbalara, yemeklere eklediğimde hem lezzet katıyor hem de bağışıklık sistemimi güçlendirdiğini hissediyorum. Ayrıca, bal ve limonla karıştırarak hazırladığım doğal bir karışım var, boğazım ağrıdığında hemen imdadıma yetişiyor. Kış aylarında, soframdan eksik etmediğim bir diğer sebze ise lahana. Hem dolma yaparak hem de salatalara ekleyerek tüketiyorum. Lahananın da sindirimi kolaylaştırdığını ve kış hastalıklarına karşı koruduğunu düşünüyorum. Sizin tariflerinizden de ilham almayı çok isterim!

Kereviz ve zencefil harika bir ikili gerçekten! Ben de kış aylarında bolca sarımsak ve soğan kullanırım. Özellikle soğan çorbası, hem içimi ısıtır hem de bağışıklığıma iyi gelir. Bir de içine biraz zerdeçal ekliyorum, hem lezzet katıyor hem de antioksidan etkisi var. Tavsiye ederim, denediğinde nasıl bulduğunu paylaşırsan sevinirim!

Benim için kış aylarının vazgeçilmezi kesinlikle sarımsak! Ne zaman kendimi biraz hasta hissedecek olsam, bolca sarımsaklı bir yemek yaparım. Antibakteriyel özellikleri sayesinde bağışıklık sistemine inanılmaz bir destek sağlıyor. Ayrıca, ıspanak da soframızdan eksik olmaz; demir ve vitamin açısından çok zengin. Ispanağı genelde sarımsakla kavurup üzerine limon sıkarak tüketiyorum. Hem lezzetli hem de sağlıklı bir seçenek. Başkalarının tariflerini de merakla bekliyorum!

Benim için kış aylarının vazgeçilmezi sarımsak oluyor. Hem bağışıklık sistemini güçlendirdiğine inanıyorum hem de yemeklere lezzet katıyor. Özellikle tavuk suyuna çorbanın içine birkaç diş ekleyince hem tadı güzelleşiyor hem de gripten korunmuş oluyorum. Bir de limon suyu ile birleşince tam bir şifa kaynağı oluyor. Senin çorban da kulağa harika geliyor, denemek isterim!

Benim için kış aylarının vazgeçilmezi sarımsak! Çorbalar, soslar, hatta fırında sebzelerin üzerine eklemeyi ihmal etmem. Hem bağışıklık sistemini güçlendiriyor hem de lezzet katıyor. Sarımsağın yanı sıra, brokoli ve karnabahar da sıkça kullandığım sebzeler arasında. Özellikle buharda pişirip limon ve zeytinyağı ile tatlandırmak harika oluyor. Umarım sizin için de faydalı olur!

Benim de kış aylarında vazgeçemediğim sebze kesinlikle sarımsak! Hem bağışıklık sistemimi güçlendirdiğini düşünüyorum hem de yemeklere kattığı lezzet tartışılmaz. Özellikle tavuk suyuna çorba yaparken bolca eklerim. Yanına da biraz limon suyu sıkınca harika oluyor. Siz de denemelisiniz!

Benim için kış aylarının vazgeçilmezi kesinlikle sarımsak! Hem bağışıklık sistemini güçlendirmesiyle hem de yemeklere verdiği lezzetle soframdan eksik etmem. Özellikle tavuk suyu çorbasına bolca eklerim, içine biraz da limon sıkarım, müthiş oluyor. Ayrıca, buhurdanlıkta biraz zencefil ve limon kabuğu ekleyerek buharını solumak da harika bir doğal yöntem. Senin zencefil ve kereviz ikilisi de kulağa çok lezzetli geliyor, deneyeceğim!

Geri