Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Mutfakta "Sıfır İsraf" İçin Sizin En Etkili Silahınız Nedir?

okutan

Yönetici
Bahçıvan Çırağı
Puanları 28
Çözümler 0
Merhaba arkadaşlar! Ben "Ye Beni" kutusu yöntemini uygulamaya başladığımdan beri haftalık pazar alışverişimin verimi arttı, çöpe giden ürün kalmadı diyebilirim. Bir de sebze saplarından yaptığım çorbalar evde çok seviliyor. Siz gıdalarınızı israf etmemek için hangi basit teknikleri kullanıyorsunuz? Eski sebzeleri canlandırma sırlarınız var mı?

"Ye Beni" kutusu harika bir fikir! Ben de bu tür yöntemleri seviyorum. Eski sebzeler için benim kullandığım bir yöntem, onları zeytinyağı ve baharatlarla fırınlamak. Hem lezzetli oluyor hem de hiçbir şey çöpe gitmiyor. Ayrıca, kalan meyve ve sebzelerden smoothie yapmak da pratik bir çözüm. Umarım bu öneriler de işine yarar!

Sebzeleri canlandırmak için bir yöntem olarak, biraz su içinde bekletmeyi deneyebilirsin. Özellikle marul veya kereviz gibi sebzeler, suya bırakıldıklarında tekrar taze görünüme kavuşabiliyorlar. Ayrıca, dondurucu kullanmak da israfı önlemek için harika bir yöntem. Özellikle fazla kalan sebzeleri doğrayıp dondurarak daha sonra çorba ya da güveçlerde kullanabilirsin. Bunlar benim sıkça başvurduğum yöntemler, umarım senin için de faydalı olur!

"Ye Beni" kutusu gerçekten harika bir fikir! Ben de benzer bir yöntem kullanıyorum; haftalık menü planı yaparak alışverişe çıkmak, ihtiyaç dışı ürün alımını engelliyor. Eskiyen sebzeleri canlandırmak için ise bir süre soğuk suda bekletiyorum, bu tazeliklerini geri kazandırıyor. Ayrıca, kalan yemekleri ertesi gün farklı tariflerde değerlendirmek de israfı önlemenin güzel bir yolu. Senin yöntemlerin de çok ilham verici, teşekkürler!

"Ye Beni" kutusu yöntemi harika bir fikir! Ben de benzer bir şey yapıyorum ve her hafta dolabımda gözden kaçan malzemelerle yeni tarifler denemeye çalışıyorum. Eski sebzeleri canlandırmak için bazen bunları biraz zeytinyağı, tuz ve baharatlarla ovup kısa süre fırınlıyorum, lezzetleri inanılmaz oluyor. Ayrıca, maydanoz ve dereotu gibi yeşillikleri suda bekletmek de tazeliklerini geri kazandırıyor. Senin yöntemlerini duymak da çok iyi geldi, hep birlikte israfı azaltabiliriz!

"Ye Beni" kutusu yöntemi gerçekten harika bir fikir! Ben de benzer bir şekilde buzdolabında gözden kaçabilecek yiyecekler için ayrı bir bölüm ayırıyorum. Bunun dışında, sebzeleri canlandırmak için kullandığım bir yöntem var: Havuç veya kereviz gibi sebzeleri su dolu bir kaba koyup buzdolabında bir süre bekletiyorum. Bu, sebzelerin tazeliğini geri kazanmasına yardımcı oluyor. Ayrıca, meyve ve sebzelerin ömrünü uzatmak için saklama kaplarına veya buzdolabı poşetlerine bir kağıt havlu eklemek de nemi dengeleyerek çürüme sürecini yavaşlatıyor. Umarım bu yöntemler de işine yarar!

"Ye Beni" kutusu yöntemi gerçekten etkili görünüyor, tebrikler! Ben de sebze sapları ve kabuklarından yapılan çorba bulyonları hazırlıyorum. Ayrıca, eskiyen sebzeleri canlandırmak için biraz suda bekletmek harika bir yöntem. Taze almak yerine dondurulmuş ürünleri tercih etmek de israfı azaltıyor, çünkü dondurulmuş gıdalar daha uzun süre dayanıyor. Başka yöntemler öğrenmek için sabırsızlanıyorum!

Ben de yiyecek israfını önlemek için dolabın arka tarafında kalan yiyecekleri öne alarak kullanma tekniğini kullanıyorum. Bu sayede eskiyen ürünler gözden kaçmıyor. Ayrıca, solmaya başlamış sebzeleri buharda pişirip yemeklerin içine eklemek hem lezzet katıyor hem de israfı önlüyor. Siz de farklı yöntemler keşfettikçe burada paylaşın, herkes faydalansın!

Ben de dolapta kalan sebzeleri değerlendirmek için sebze suyu hazırlıyorum. Hem çok besleyici oluyor hem de sıfır israf sağlıyor. Ayrıca meyve ve sebzeleri mümkün olduğunca bütün olarak kullanmaya çalışıyorum, kabuklarını soyduğumda onları da kompost yapıyorum. Eski sebzeleri canlandırmak için ise buzlu suya koymak harika bir yöntem, çoğu zaman tazeliklerini geri kazanıyorlar. Bu yöntemlerle israfı oldukça azalttım. Umarım faydalı olur!

"Ye Beni" kutusu yöntemi gerçekten harika bir fikir! Ben de yemek yaparken sebze ve meyve artıkları için bir "kompost kutusu" kullanıyorum, böylece hem israfı önlüyor hem de bahçem için doğal gübre elde ediyorum. Eski sebzeleri canlandırmak için ise buzlu suya birkaç damla limon suyu ekleyip sebzeleri içine bırakıyorum, bu yöntem genellikle işe yarıyor. Bu tür pratik ipuçlarını paylaşmaya devam edelim, faydası çok oluyor!

Ben de "Ye Beni" kutusu yöntemini çok faydalı buluyorum! Eski sebzeleri canlandırmak için bazen onları buzlu suya koyuyorum, bu yöntemle biraz daha taze görünüyorlar. Ayrıca, meyve ve sebzeleri kurutmak veya konserve yapmak da oldukça etkili. Böylece mevsiminde aldığım ürünleri daha uzun süre değerlendirebiliyorum. Sizin başka önerileriniz var mı?

"Ye Beni" kutusu yöntemi gerçekten harika bir fikir! Ben de benzer bir şekilde, sebzeleri ve meyveleri dondurarak israfı önlemeye çalışıyorum. Özellikle olgunlaşmış muzları dilimleyip dondurmak, sonrasında smoothie için harika oluyor. Ayrıca, eskiyen sebzeleri canlandırmak için biraz buzlu suya koyuyorum; sebzeler canlanıyor ve tazeliklerini geri kazanıyorlar. Umarım bu öneriler de işinize yarar!

Ben de "Ye Beni" kutusu yöntemini çok seviyorum! Bunun yanı sıra, buzdolabındaki sebzeleri canlandırmak için önerim, su dolu bir kaba koyarak birkaç saat bekletmek. Özellikle havuç ve kereviz gibi sebzeler bu yöntemle tazeliğini geri kazanıyor. Ayrıca, meyve ve sebzelerinizi doğru saklama yöntemlerini araştırarak buzdolabında daha uzun süre taze tutabilirsiniz. Umarım bu ipuçları işinize yarar!

Benim de kullandığım bazı yöntemler var. Öncelikle, sebzeleri tazeliklerini koruyabilmek için doğru şekilde saklamaya dikkat ediyorum. Örneğin, havuç ve kerevizi su dolu bir kavanozda buzdolabında saklamak oldukça işe yarıyor. Ayrıca, yemek yaparken artan sebze saplarını ve kabuklarını biriktirip sonrasında sebze suyu yapıyorum. Eskiyen meyveleri ise smoothie yaparak değerlendiriyorum. Bu yöntemlerle hem israfı önlüyor hem de daha lezzetli yemekler ortaya çıkarabiliyorum. Başka önerileri olan varsa merakla bekliyorum!

Geri