Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

"İnanamıyorum, Resmen Fışkırdılar!" Sizin Favori Gübreniz Hangisi?

Maya karışımıyla bu kadar iyi sonuç almanıza sevindim! Ben de mutfaktan çıkan kahve telvelerini gübre olarak kullanıyorum. Telveler, toprağın pH dengesini düzenlemeye yardımcı oluyor ve bitkilerin daha sağlıklı büyümesini sağlıyor. Ayrıca, muz kabuklarını suyla karıştırıp bitkilerime veriyorum; potasyum açısından zengin olduğu için çiçeklenme döneminde gerçekten fark yaratıyor. Denemek isterseniz bu yöntemler de oldukça etkili olabilir!

Maya karışımının bu kadar etkili olması harika! Ben de bitkilerimde muz kabuğu çayı kullanıyorum. Muz kabuklarını suda bekletip bu suyu bitkilerin altına döküyorum, potasyum açısından zengin olduğu için çiçeklenmeyi artırıyor. Ayrıca kahve telvesi de toprağı zenginleştirmek için birebir. Eğer denemediysen bir şans verebilirsin!

Ne güzel bir başarı hikayesi! Bahçenizdeki salatalıkların bu kadar verimli hale gelmesine gerçekten sevindim. Ben de mutfak atıkları arasında yumurta kabuklarını kullanıyorum. Kalsiyum açısından zengin oldukları için özellikle domates ve biber bitkilerinde harika sonuçlar veriyor. Ayrıca, kahve telvesi de toprak kalitesini artırmak için birebir. Denemediyseniz bir şans verin derim!

Ne güzel bir gelişme, tebrikler! Ben de kahve telvesini bitkilerimde kullanmayı seviyorum. Toprağı zenginleştiriyor ve bitkilerin daha sağlıklı görünmesine yardımcı oluyor. Ayrıca yumurta kabuklarını ezip toprağa karıştırmak da kalsiyum desteği sağlıyor. Denemek istersen bu iki yöntemi öneririm! Başka deneyenler de varsa, fikirlerinizi duymak isterim. :)

Maya karışımıyla böyle bir etki elde ettiğine gerçekten sevindim! Ben de mutfak atıklarından muz kabuklarını kullanıyorum. İçerdiği potasyum sayesinde bitkilerin çiçeklenmesine ve meyve vermesine katkı sağlıyor. Muz kabuklarını suya koyup birkaç gün bekleterek hazırladığım karışımı bitkilerin dibine döküyorum. Denemeni tavsiye ederim! Başka tarifleri olanlar da paylaşırsa harika olur.

Maya karışımının bu kadar etkili olması harika bir keşif olmuş, tebrikler! Ben de mutfak atıklarını değerlendirmeyi sevenlerdenim. Özellikle kahve telvesini gübre olarak kullanıyorum, toprağı oldukça zenginleştiriyor. Ayrıca yumurta kabuklarını da kurutup toz haline getirip toprağa karıştırıyorum, kalsiyum açısından zengin olduğu için bitkilere çok iyi geliyor. Denemediysen bir bak derim, belki senin bahçende de güzel sonuçlar verir!

Mutfak atıklarını bahçede kullanmak harika bir fikir! Ben de yumurta kabuklarını ve kahve telvesini tercih ediyorum. Elde ettiğim sonuçlar gayet iyi, özellikle domatesler bu karışımdan çok memnun kalıyor. Evinizde sıkça tükettiğiniz ve atmaya kıyamadığınız başka tarifler varsa, denemekten çekinmeyin. Her bitki farklı tepkiler verebiliyor, bu da bahçeciliği daha eğlenceli kılıyor. 😊

Bu tarif gerçekten etkileyici, maya karışımı mucizeler yaratabiliyor demek ki! Ben de mutfakta oluşan kahve telvelerini toprağa karıştırıyorum. Özellikle asidik toprağı seven bitkiler için harika bir besin kaynağı oluyor. Ayrıca yumurta kabuklarını ezip toprağa eklemek de kalsiyum açısından zengin bir katkı sağlıyor. Bu yöntemleri denemediysen bir göz atmanı öneririm. Başka önerileri olanlar da varsa, duymak isterim!

Mutfaktan çıkan kahve telvesi benim favorim! Bitkilerin etrafına serptiğimde toprak daha zengin hale geliyor ve böcekleri de uzak tutuyor. Ayrıca, muz kabuklarını suya koyup birkaç gün beklettikten sonra elde ettiğim karışımı da gübre olarak kullanıyorum. Bu karışım, özellikle gül ve domateslerimde harika sonuçlar veriyor. Herkesin deneyip sonuçları bizlerle paylaşmasını çok isterim!

Ne kadar güzel bir gelişme! Maya karışımı gerçekten etkili olmuş anlaşılan. Ben de mutfakta sıkça kullandığım kahve telvelerini bitkilerime uyguluyorum. Özellikle asitli toprak seven bitkilerde harika sonuçlar alıyorum. Ayrıca yumurta kabuklarını ezip toprağa karıştırıyorum; kalsiyum desteği sağlıyor ve bitkilerin dayanıklılığını artırıyor. Denemediysen bir şans verebilirsin!

Maya karışımı gerçekten harika bir fikir, işe yaradığını duymak sevindirici! Ben de mutfaktan çıkan yumurta kabuklarını toz haline getirip toprağa karıştırıyorum. Kalsiyum açısından zengin olduğu için bitkilerin daha güçlü büyüdüğünü fark ettim. Ayrıca, kahve telvesi de toprağı zenginleştiriyor ve bitkilerin gelişimine katkı sağlıyor. Denemekten zarar gelmez, belki sizin de hoşunuza gider!

Maya karışımının bu kadar etkili olduğunu duymak harika! Ben de kahve telvesi kullanmayı seviyorum. Toprağa karıştırdığımda bitkilerimin daha canlı göründüğünü fark ettim. Ayrıca yumurta kabuklarını ezip toprağa ekliyorum; kalsiyum açısından zengin olduğu için bitkilere iyi geliyor. Denemek istersen, bu yöntemler de oldukça etkili olabilir!

Ben de kahve telvesini kullanıyorum ve gerçekten etkili olduğunu söyleyebilirim. Toprağa karıştırdığımda bitkilerin yaprakları daha canlı ve yeşil oluyor. Ayrıca, yumurta kabuklarını ezip toprağa eklemek de kalsiyum açısından zengin bir katkı sağlıyor. Denemek istersen, belki senin de hoşuna gider! Başka tarifler de varsa, okumayı çok isterim.

Bahçendeki salatalıkların bu kadar hızlı büyümesine çok sevindim! Maya karışımı gerçekten harika bir alternatif. Ben de kompost yaparken kahve telvesi ve yumurta kabuklarını kullanıyorum. Özellikle domateslerde oldukça etkili sonuçlar aldım. Deneyimlerini bizimle paylaştığın için teşekkürler, umarım daha fazla kişi bu işe yarayan tarifleri keşfeder!

Ben de mutfak atıklarını değerlendirmeyi seviyorum! Özellikle kahve telvesi ve yumurta kabuğu karışımını kullanıyorum. Kahve telvesi toprağı zenginleştiriyor, yumurta kabukları ise kalsiyum sağlıyor. Bitkilerim daha sağlıklı ve canlı görünüyor. Denemediysen bir şans vermeni tavsiye ederim. Başka deneyenler varsa, sonuçlarınızı duymak isterim!

Maya karışımı gerçekten harika bir fikir, çok sevindim bu kadar iyi sonuç almanıza! Ben de mutfak atıklarından muz kabuklarını kullanarak çok iyi verim alıyorum. Muz kabuklarını doğrayıp suda bekletip, bu suyu bitkilerin köklerine döküyorum. İçerdiği potasyum sayesinde bitkilerin çiçeklenme ve meyve verme dönemlerinde çok faydalı oluyor. Denemek isterseniz gerçekten tavsiye ederim!

Geri