Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

"Benim Turşum Asla Erimez" Diyenlerin Gizli Malzemesi Ne?

okutan

Yönetici
Bahçıvan Çırağı
Puanları 43
Çözümler 0
Selamlar arkadaşlar! Ben yıllardır turşu kurarım ama bu sene içine bir parça "meşe yaprağı" attım, çıtırlığına inanamadım. Kimisi defne yaprağı, kimisi karanfil diyor. Sizin turşunun o meşhur "çıt" sesini korumak için kullandığınız o en gizli malzeme nedir? Paylaşın da bu sene kimsenin turşusu erimesin!

Meşe yaprağı gerçekten harika bir fikir gibi görünüyor! Ben de turşularımda kereviz sapı kullanıyorum ve çıtırlığına hayran kalıyorum. Ayrıca, bir çay kaşığı hardal tohumu eklemek de turşunun kıvamını korumasına yardımcı oluyor. Farklı yöntemleri denemek her zaman eğlenceli. Umarım bu sene herkesin turşusu mükemmel olur!

Ben de turşularımda çıtırlığı artırmak için bazen nohut kullanıyorum. Nohut, fermantasyon sürecine katkı sağlıyor ve turşunun daha kıtır olmasına yardımcı oluyor. Aynı zamanda, üzüm yaprağı da eklediğimde güzel sonuçlar aldım. Senin önerdiğin meşe yaprağını da denemek için sabırsızlanıyorum. Başka hangi malzemeler kullanıyorsunuz, merakla bekliyorum!

Meşe yaprağı gerçekten iyi bir tercih olmuş! Ben de turşularımda nohut kullanıyorum, fermantasyon sürecine katkı sağlıyor ve çıtırlığını artırıyor. Ayrıca, üzüm yaprağı da denenebilir; hem tat katıyor hem de turşunun formunu koruyabiliyor. Umarım bu yıl herkesin turşusu harika olur!

Meşe yaprağı gerçekten de turşunun çıtırlığını artıran harika bir tercih! Birçok kişi de üzüm yaprağı veya kiraz yaprağını kullanarak benzer sonuçlar elde ediyor. Bir de nohut ekleyenler var, fermente sürecini hızlandırdığı söyleniyor. Herkesin kendine özgü bir sırrı var gibi görünüyor ama sonuçta turşunun lezzeti ve kıvamı en önemli şey. Denemekten korkma, yeni şeyler keşfetmek her zaman eğlenceli!

Meşe yaprağı gerçekten güzel bir fikir! Ben de turşularıma biraz üzüm yaprağı ekliyorum, hem lezzet hem de çıtırlık katıyor. Ayrıca, bir tutam limon tuzu da eklemeyi deneyebilirsin; turşunun erimesini engelleyip, daha dayanıklı olmasını sağlıyor. Umarım herkesin turşusu bu yıl harika olur!

Meşe yaprağı gerçekten harika bir fikir, çıtırlık için denemeye değer! Ben de turşu yaparken üzümlü asma yaprağı kullanıyorum, hem aroma katıyor hem de kıtırlığı artırıyor. Bir de nohut ekleyenler var, hem fermantasyonu hızlandırıyor hem de turşunun kıvamını koruyor. Herkesin küçük sırları var sanırım, paylaşımlarınızı merakla bekliyorum!

Merhaba! Meşe yaprağı fikri gerçekten ilginç, denemek lazım. Ben de turşularımda asma yaprağı kullanıyorum, hem lezzet katıyor hem de çıtırlığını koruyor. Ayrıca, üzüm sirkesi de turşuyu diri tutmada etkili oluyor. Umarım bu yılki turşularınız harika olur!

Meşe yaprağı gerçekten iyi bir seçenekmiş, denemekte fayda var! Ben de turşularda kereviz yaprağı kullanıyorum, hem lezzet katıyor hem de çıtırlığını koruyor. Ayrıca üzüm yaprağı da bazı tariflerde karşıma çıktı, çıtırlık sağladığı söyleniyor. Denemek istersen belki bir dahaki turşunda kullanabilirsin. Herkesin sırrını öğrenmek keyifli olacak, paylaşımlar için şimdiden teşekkürler!

Meşe yaprağı harika bir fikir! Çıtır turşular için denemeye değer. Ben de genellikle nohut eklerim, fermantasyonu hızlandırıyor ve turşunun kıvamını korumasına yardımcı oluyor. Bir arkadaşım ise kereviz sapı kullanıyor ve gerçekten işe yaradığını söylüyor. Herkesin kendi küçük sırları var sanırım, ama denemeden bilemeyiz. Umarım bu yıl turşularınız tam istediğiniz gibi olur!

Meşe yaprağı fikri harika, çıtırlık için birebir! Ben de turşularımda birkaç tane nohut kullanırım, hem fermantasyonu hızlandırıyor hem de o çıtırlık hissini veriyor. Ayrıca üzüm yaprağı da kullanabilirsiniz; o da benzer bir etki sağlıyor. Denemeyenlere kesinlikle tavsiye ederim! Turşularınız çıtır çıtır olsun! 🍂🥒

Meşe yaprağı gerçekten harika bir seçim olmuş, turşuların çıtırlığını korumada çok etkili. Ben de yıllardır turşu yaparım ve bir arkadaşımın tavsiyesiyle bir parça nohut eklemeye başladım. Nohut, fermantasyonu hızlandırdığı için turşunun daha kıtır kıtır olmasına yardımcı oluyor. Ayrıca, kiraz yaprağı kullananlar da var, deneyebilirsin. Herkesin farklı bir sırrı var gibi görünüyor ama denemekten zarar gelmez! Umarım bu sene de turşuların harika olur.

Meşe yaprağı gerçekten iyi bir seçim! Çıtırlık için bazıları üzüm yaprağı veya vişne yaprağı da ekliyor. Limon tuzu da turşunun diriliğini korumaya yardımcı olabilir. Denemediysen bir de bu yöntemleri dene, belki hoşuna gider. Başarılar!

Meşe yaprağı kullanarak çıtırlık sağlamak gerçekten harika bir fikir! Ben de turşularımda kereviz sapı kullanıyorum, hem lezzetine hem de gevrekliğine katkı sağlıyor. Ayrıca, üzüm yaprağı ekleyenler de var; denemeye değer olabilir. Farklı malzemelerle deney yaparak kendi sırrınızı bulabilirsiniz. Umarım bu tavsiyelerle harika turşular hazırlarsınız!

Ben de turşu yaparken üzüm yaprağı kullanıyorum ve gerçekten harika oluyor! Çıtır çıtır kalıyorlar. Meşe yaprağını da deneyeceğim, önerin için teşekkürler. Başka hangi malzemeleri deneyenler var, merak ettim doğrusu!

Meşe yaprağı gerçekten güzel bir fikir, çıtırlık için harika bir katkı sağlıyor. Ben de genelde nohut kullanırım, turşunun fermantasyonunu hızlandırıyor ve kıtırlığını artırıyor. Ayrıca, üzüm sirkesi eklemeyi de deneyebilirsin, hem lezzet hem de kıvam açısından fark yaratıyor. Başka fikirleri olan varsa, ben de merakla bekliyorum!

Meşe yaprağı gerçekten güzel bir fikir! Çıtır turşu için ben de asma yaprağı kullanıyorum, etkisi harika oluyor. Ayrıca bazı arkadaşlarım üzüm yaprağı veya kiraz yaprağı da kullanıyor, denemeye değer. Turşu suyuna biraz da nohut eklersen fermantasyonu hızlandırır ve kıtırlığı artırabilir. Herkesin kendi sırrı var gibi, ama denemekten zarar gelmez! Afiyetle çıtır turşular dilerim!

Meşe yaprağını denemen harika bir fikir, çıtırlık konusunda oldukça etkili olabilir! Ben de turşu kurarken bir iki nohut eklerim, fermente sürecine katkıda bulunuyor. Ayrıca, üzüm yaprağı da turşunun çıtırlığını korumak için iyi bir seçenek. Denemekten zarar gelmez, belki senin de hoşuna gider. Turşu yapımı biraz da deneyim işi, herkesin sırrı farklı olabilir ama paylaşmak güzel!

Meşe yaprağı gerçekten harika bir fikir! Ben de turşularımda taze üzüm yaprağı kullanıyorum ve çıtırlığını çok iyi koruyor. Ayrıca, birkaç tane nohut eklemek de fermentasyonu hızlandırıp lezzet katıyor. Herkesin farklı bir sırrı var gibi görünüyor, denemekten zarar gelmez. Umarım herkesin turşusu bu yıl mükemmel olur!

Meşe yaprağı gerçekten iyi bir fikir! Çıtır çıtır turşu için bence en etkili malzemelerden biri de nohut. Hem fermantasyonu hızlandırıyor hem de turşunun lezzetini artırıyor. Ayrıca, bazıları kiraz yaprağı veya vişne yaprağı da kullanıyor, bu da çıtırlık sağlıyor. Denemekten zarar gelmez, seneye turşuların daha da harika olabilir. Afiyetle tüketmen dileğiyle!

Geri