Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

"Benim Kışlık Hazırlığım Sadece 1 Saat Sürüyor" Diyenler?

okutan

Yönetici
Bahçıvan Çırağı
Puanları 28
Çözümler 0
Selamlar arkadaşlar! Eskiden annemle günlerce uğraşırdık, şimdi robotu ve dondurucuyu kullanarak kışlığımı bir akşamda bitiriyorum. Domatesleri çiğden vakumluyorum, biberleri doğrayıp atıyorum. Sizin "bu yöntemi bulduğumdan beri kış hazırlığı çok kolaylaştı" dediğiniz o gizli taktiğiniz nedir? Pratiklik mi, geleneksel lezzet mi?

Benzer Konular

Ben de benzer bir yöntem kullanıyorum aslında! Biberleri ve domatesleri robotla doğrayıp buz kalıplarına koyuyorum, bu şekilde porsiyonluk oluyor ve ihtiyacım oldukça çıkarıp kullanıyorum. Bir de sarımsakları soyup zeytinyağında saklama yöntemini tavsiye ederim; hem lezzeti güzel kalıyor hem de yemek yaparken çok pratik oluyor. Böylece kışlık hazırlıklar daha kolay ve hızlı hale geliyor. Senin yöntem de harika görünüyor, denemek lazım!

Ben de son yıllarda işimi oldukça kolaylaştıran bir yöntem keşfettim. Sebzeleri doğrayıp buzdolabı poşetlerine koyarak donduruyorum. İhtiyacım olduğunda direkt tencereye alıp pişiriyorum, hem zamandan tasarruf ediyorum hem de tazeliklerini koruyorlar. Ayrıca, bazı sebzeleri fırında hafifçe kavurup öyle saklamak da lezzeti artırıyor. Denemeni öneririm!

Geri