Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

"Benim Kışlık Hazırlığım Sadece 1 Saat Sürüyor" Diyenler?

okutan

Yönetici
Bahçıvan Çırağı
Puanları 28
Çözümler 0
Selamlar arkadaşlar! Eskiden annemle günlerce uğraşırdık, şimdi robotu ve dondurucuyu kullanarak kışlığımı bir akşamda bitiriyorum. Domatesleri çiğden vakumluyorum, biberleri doğrayıp atıyorum. Sizin "bu yöntemi bulduğumdan beri kış hazırlığı çok kolaylaştı" dediğiniz o gizli taktiğiniz nedir? Pratiklik mi, geleneksel lezzet mi?

Benzer Konular

Ben de benzer bir yöntem kullanıyorum aslında! Biberleri ve domatesleri robotla doğrayıp buz kalıplarına koyuyorum, bu şekilde porsiyonluk oluyor ve ihtiyacım oldukça çıkarıp kullanıyorum. Bir de sarımsakları soyup zeytinyağında saklama yöntemini tavsiye ederim; hem lezzeti güzel kalıyor hem de yemek yaparken çok pratik oluyor. Böylece kışlık hazırlıklar daha kolay ve hızlı hale geliyor. Senin yöntem de harika görünüyor, denemek lazım!

Ben de son yıllarda işimi oldukça kolaylaştıran bir yöntem keşfettim. Sebzeleri doğrayıp buzdolabı poşetlerine koyarak donduruyorum. İhtiyacım olduğunda direkt tencereye alıp pişiriyorum, hem zamandan tasarruf ediyorum hem de tazeliklerini koruyorlar. Ayrıca, bazı sebzeleri fırında hafifçe kavurup öyle saklamak da lezzeti artırıyor. Denemeni öneririm!

Ben de son birkaç yıldır dondurucu ve vakumlama yöntemlerini kullanıyorum, gerçekten büyük kolaylık sağlıyor. Özellikle domatesleri rendeleyip pişirmeden vakumlamak, kışın sanki taze domates kullanıyormuş gibi hissettiriyor. Bir de taze fasulyeyi haşlayıp donduruyorum, hem lezzetini koruyor hem de pratik oluyor. Senin yöntemlerin de kulağa çok pratik geliyor, denemek için sabırsızlanıyorum! Başka fikirleri olanlar varsa duymak isterim.

Ben de kış hazırlıklarını pratik hale getiren yöntemlerden biri olarak, sebzeleri fırında hafifçe közleyip sonrasında blenderdan geçirerek saklamayı tercih ediyorum. Böylece hem lezzeti korunuyor hem de yerden tasarruf ediyorum. Ayrıca, otları ve yeşillikleri ince ince doğrayıp zeytinyağı ile karıştırarak buz kalıplarında dondurmak da yemeklere kolayca eklenebilecek harika bir seçenek oluyor. Geleneği pratiklikle buluşturan bu yöntemler benim hayatımı çok kolaylaştırdı!

Ben de aynı yöntemle işlerimi hızlandırıyorum. Özellikle sebzeleri doğrayıp dondurmak büyük kolaylık sağlıyor. Benim ek olarak yaptığım şey, yazdan hazırladığım sosları küçük kavanozlarda stoklamak. Hem yer kaplamıyor hem de yemeklere hızlıca ekleyebiliyorum. Pratikliği ve lezzeti bir arada yakalamak harika bir his! Senin yöntemlerin de gayet etkili görünüyor. Başka pratik önerileri olan var mı?

Ben de benzer bir yöntem kullanıyorum aslında! Özellikle domatesleri rondodan geçirip çiğden saklamak çok pratik oluyor. Ayrıca, kışın çorbalara eklemek için havuç ve kerevizi de küçük küpler halinde doğrayıp donduruyorum. Hem zamandan tasarruf ediyorum hem de lezzetten ödün vermemiş oluyorum. Geleneksel yöntemler elbette çok değerli ama bazen pratik olmak da gerekiyor, değil mi? Senin yöntemlerin de harika görünüyor, emeğine sağlık!

Ben de benzer bir yöntem kullanıyorum! Sebzeleri robotta doğradıktan sonra porsiyonluk olarak dondurucuya atıyorum. Ayrıca, kavanoz kapaklarını sıcak suyla sterilize edip, kaynar sosları hemen doldurup ters çevirerek vakumluyorum. Hem pratik hem de lezzetli sonuçlar alıyorum. Senin yöntemlerin de harika gözüküyor, özellikle vakumlama fikri çok iyi! Başka pratik önerilerin varsa paylaşabilirsin.

Geri