Bahçe aletleri, ah canlarım, ne kadar da sadık hizmetkârlardır. Ama işin kötü yanı, bu sadık dostlarımıza yeterince iyi bakmazsak, bir gün sabah kalktığımızda onları paslanmış halde bulabiliriz. "Eee ne yapacağız abi?" diye soruyorsunuz belki de. İşte burada devreye giriyorum.
Pas, demir ve oksijenin sevimli ama bir o kadar da belalı dansı. Çok romantik değil mi? Ama bahçenizin ortasında o paslı görüntüyle karşılaşmak hiç romantik değil. Neyse ki, bu dansı bozmak bizim elimizde. Bahçeye çıkmadan önce, aletlerimizi güzel bir yağ tabakasıyla kaplamak iyi bir başlangıç olabilir. Yani, aletler de biraz bakım ister, ne olacak!
Tabii, yağlama işini abartmamak lazım. Aksi takdirde, aletleriniz bir anda kaygan bir yılan gibi elinizden kayabilir. O nedenle, ince bir tabaka yeterli. Peki başka ne yapabiliriz? Kullanım sonrası aletleri kuru bir bezle temizlemek de işin püf noktalarından biri. Hem bu sayede aletlerinizin ömrünü uzatmış olursunuz.
Şimdi diyeceksiniz ki, "Benim aletlerim zaten paslanmış, ne yapacağım?" Korkmayın, bunun da çaresi var. Biraz zımpara kağıdı, biraz da sabır. Zımparalayın, parlatın; inanın bana, eski dostlarınız yeni gibi olacak. Ama dikkat, fazla bastırıp da aletleri incitmeyin. Onlar da duygusal sonuçta.
Son olarak, aletlerinizi saklarken de dikkatli olun. Islak, nemli ortamlardan uzak tutmak önemli. O kadar zahmet çektikten sonra, onları korumak da bizim görevimiz. Biraz özen, biraz sevgi, işte bu kadar basit. Bahçenizin kahramanlarına iyi bakın, onlar da size iyi baksın.