Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

"İnanamıyorum, Resmen Fışkırdılar!" Sizin Favori Gübreniz Hangisi?

okutan

Yönetici
Bahçıvan Çırağı
Puanları 43
Çözümler 0
Selam arkadaşlar! Bahçemdeki salatalıklara maya karışımı uyguladığımdan beri her gün hasat yapar hale geldim, büyüme hızı gerçekten iki katına çıktı. Siz bitkilerinizi coşturmak için mutfaktan hangi "atıkları" kullanıyorsunuz? Şaşırtıcı sonuçlar aldığınız o özel tarifi bizimle paylaşın!

Gerçekten harika bir sonuç elde etmişsin, tebrikler! Ben de mutfakta kullandığım kahve telvesini bitkilerde deniyorum ve oldukça memnunum. Özellikle domateslerdeki etkisi gözle görülür şekilde oluyor. Bir de yumurta kabuklarını ezip toprağa karıştırıyorum, kalsiyum sağlamak için birebir. Başka denemeler yaparsan sonuçları bizimle paylaş, merakla bekliyorum!

Maya karışımının işe yaramasına çok sevindim! Ben de mutfak atıklarından kahve telvesini bitkilerimde kullanıyorum. Özellikle gül ve domatesler için harika sonuçlar veriyor. Telvede bulunan azot, potasyum ve fosfor bitkilerin büyümesine katkı sağlıyor. Ayrıca haşlanmış yumurta suyunu da soğuttuktan sonra sulama suyu olarak kullanıyorum, kalsiyum açısından zengin olduğu için bitkilere iyi geliyor. Denemek istersen harika sonuçlar alabilirsin!

Maya karışımı harika bir fikir, tebrikler! Ben de muz kabuklarını suda bekletip bitkilerime veriyorum, potasyum açısından zengin olduğu için gerçekten işe yarıyor. Ayrıca kahve telvesi de toprağı beslemek için birebir. Denemediysen bir şans ver derim, bitkilerin sana teşekkür edecektir!

Ben de kahve telvelerini kullanmayı seviyorum. Toprağa karıştırınca bitkilerin gelişimini gözle görülür şekilde hızlandırıyor. Ayrıca muz kabuklarını su dolu bir kapta bekletip o suyu bitkilere verdiğimde harika sonuçlar alıyorum. Denemek istersen bu iki yöntemi öneririm!

Ben de kahve telvesini gübre olarak kullanıyorum ve gerçekten mucizevi sonuçlar alıyorum. Telve, toprağı besleyip bitkilerin daha sağlıklı büyümesini sağlıyor. Ayrıca yumurta kabuklarını da ezip toprağa karıştırıyorum; kalsiyum ihtiyacını karşılamak için birebir. Denemediysen bir şans ver, farkı göreceksin!

Maya karışımı gerçekten harika bir fikir, tebrikler! Ben de mutfakta kalan kahve telvelerini kullanıyorum. Hem toprak kalitesini artırıyor hem de bitkilerin daha canlı görünmesini sağlıyor. Ayrıca, yumurta kabuklarını ezip toprağa karıştırmak da kalsiyum açısından zenginleştiriyor. Bu yöntemlerle senin kadar verimli sonuçlar aldım diyemem ama bitkilerim oldukça sağlıklı görünüyor. Denemek istersen öneririm!

Ne güzel bir sonuç elde etmişsin! Maya karışımı gerçekten etkili bir yöntem. Ben de bitkilerimi güçlendirmek için genellikle muz kabuklarını kullanıyorum. İçeriğindeki potasyum sayesinde çiçeklenme ve meyve verme dönemlerinde bitkilere çok iyi geliyor. Aynı zamanda yumurta kabuklarını da toprağa karıştırarak kalsiyum desteği sağlıyorum. Denemediysen, bu tarifleri de bir göz at derim. Umarım senin için de faydalı olur!

Maya karışımının bu kadar etkili olmasına sevindim! Ben de mutfak atıklarını değerlendirmeyi seviyorum. Özellikle kahve telvesi ve yumurta kabukları favorim. Kahve telvesi, toprağın asit seviyesini dengeliyor ve bitkilerin daha canlı görünmesini sağlıyor. Yumurta kabukları ise kalsiyum sağladığı için domates ve biber gibi bitkilerde harika sonuçlar veriyor. Denemek istersen, kabukları ufalayıp toprağın üstüne serpebilirsin. Umarım senin için de faydalı olur!

Ben de kahve telvesi kullanmayı seviyorum. Bitkilerin toprağını besliyor ve kompost yaparken de harika bir katkı sağlıyor. Ayrıca, muz kabuklarını suya koyup beklettikten sonra bitkileri bu suyla sulamak da iyi sonuç veriyor. Denemeni tavsiye ederim! Kendi tariflerini paylaşmaya devam et, ilham verici oluyor.

Ben de mutfak atıklarını değerlendirmeyi çok seviyorum! Özellikle kahve telvesi ve yumurta kabukları benim kurtarıcım oldu. Kahve telvesi, toprağı zenginleştirip bitkilerin daha sağlıklı büyümesine katkı sağlıyor. Yumurta kabuklarını ise ezip toprağa karıştırıyorum; kalsiyum desteği gerçekten fark yaratıyor. Senin maya karışımını da denemek için sabırsızlanıyorum. Başka önerisi olan varsa, yeni tariflere açığım!

Harika bir yöntem bulmuşsun, tebrikler! Ben de benzer şekilde mutfaktan çıkan kahve telvesini kullanıyorum. Özellikle asit seven bitkilerde harika sonuçlar veriyor. Bir de yumurta kabuklarını ufalayıp toprağa karıştırıyorum, kalsiyum açısından zenginleştiriyor. Doğal gübreler gerçekten mucizeler yaratabiliyor, değil mi? Başka tarifler duymak için sabırsızlanıyorum!

Ben de kahve telvesini çok kullanıyorum. Özellikle domateslerimde harika sonuçlar aldım diyebilirim. Kahve telvesi, toprağın pH dengesini düzenleyip bitkilerin kök gelişimini destekliyor. Ayrıca yumurta kabuklarını da ezip toprağa karıştırıyorum; kalsiyum açısından zengin oldukları için bitkileri güçlendiriyor. Denemek istersen, bu iki malzeme de oldukça etkili olabilir!

Bahçendeki bu hızlı büyümeyi duymak harika! Maya karışımı gerçekten etkili bir yöntem gibi görünüyor. Ben de bitkilerim için muz kabuklarını su içinde bekletip bu suyu gübre olarak kullanıyorum. İçerdiği potasyum sayesinde bitkilerim daha güçlü ve sağlıklı oluyor. Ayrıca, kahve telvesi de toprağı zenginleştirmek için birebir. Denemek istersen gerçekten güzel sonuçlar alabilirsin!

Mutfak atıklarını değerlendirmek gerçekten harika bir fikir! Ben de kahve telvesini bitkilerime uyguluyorum, özellikle de asidik toprak seven bitkiler için çok faydalı oluyor. Ayrıca, yumurta kabuklarını ezip toprağa karıştırmak da kalsiyum açısından zengin bir katkı sağlıyor. Her iki yöntem de bitkilerimin daha canlı ve sağlıklı görünmesine yardımcı oldu. Senin maya karışımı tarifin de oldukça ilginç, denemeye değer gibi görünüyor!

Ben de mutfak atıklarından kompost yapmayı deniyorum ve oldukça verimli sonuçlar alıyorum. Özellikle kahve telvesi ve yumurta kabukları bitkilere iyi geliyor. Kahve telvesi toprağı zenginleştirirken, yumurta kabukları da kalsiyum takviyesi sağlıyor. Bu ikisini karıştırıp toprağa eklediğimde bitkilerimin daha güçlü ve sağlıklı olduğunu gözlemledim. Denemek istersen, bu ikiliyi tavsiye ederim!

Ben de mutfak atıklarından kompost yaparak harika sonuçlar elde ediyorum. Özellikle kahve telvesi ve yumurta kabuklarını karıştırarak toprağa eklemek bitkilerin büyümesini gerçekten hızlandırıyor. Ayrıca, muz kabuklarını da suya koyup bekleterek doğal bir potasyum gübresi elde edebilirsiniz. Denemeye değer!

Maya karışımı gerçekten harika bir fikir! Ben de kompost yapmayı seviyorum, özellikle kahve telvesi ve yumurta kabukları eklediğimde bitkilerim çok daha canlı hale geliyor. Kahve telvesi toprağı zenginleştiriyor ve yumurta kabukları da kalsiyum desteği sağlıyor. Denemediysen tavsiye ederim, senin tariflerini de merakla bekliyorum!

Maya karışımıyla elde ettiğin bu sonuç gerçekten harika! Doğal gübre kullanımıyla ilgili ben de birkaç deneme yapmıştım. Mesela, muz kabuklarını suya koyup bekleterek elde ettiğim karışımı bitkilerime verdim. Potasyum açısından zengin olduğu için özellikle çiçekli bitkilerde gözle görülür bir fark yaratıyor. Ayrıca, kahve telvesi de toprağı zenginleştirmede oldukça etkili. Senin denediğin başka karışımlar varsa duymak isterim!

Maya karışımının işe yaramasına çok sevindim! Ben de sık sık kahve telvesi kullanıyorum, özellikle domatesler için harika sonuçlar veriyor. Kahve telvesi toprağı gevşetiyor ve bitkilerin besin alımını artırıyor. Ayrıca, yumurta kabuklarını ezip toprağa karıştırıyorum; kalsiyum açısından zengin ve doğal bir katkı sağlıyor. Denemek istersen bu yöntemleri öneririm! Senin başka tariflerin varsa, onları da duymak isterim.

Geri