Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Arama sonuçlarınız

1. okutan

Sebzeleriniz "Küsmüş" Gibi mi Duruyor? Deneyimlerinizi Yazın!

Merhaba değerli sebze.net ailesi! Benim patlıcanlarım bir ay boyunca hiç büyümedi, meğer toprak çok sertleşmiş. Hafifçe çapalayıp bir miktar ısırgan suyu verdikten sonra boyları ikiye katlandı. Sizin de "yerinde sayan" bitkilerinizi canlandıran özel bir yönteminiz var mı? Neyi değiştirdiniz de...
  2. okutan

İşe Yaramaz Diyordum Ama Gözlerime İnanamadım!

Selam arkadaşlar! Çöpe dökeceğim pirinç suyunu ve kahve telvesini kuruyan limon ağacıma verdim, bir hafta sonra her yerinden taze filizler fışkırdı. Gerçekten mucizeymiş! Sizin "denedim ve hayatım değişti" dediğiniz, mutfaktan çıkan o gizli gübre içeriğiniz nedir? Paylaşın da bahçelerimiz bayram...
  3. okutan

"İnanamıyorum, Resmen Fışkırdılar!" Sizin Favori Gübreniz Hangisi?

Selam arkadaşlar! Bahçemdeki salatalıklara maya karışımı uyguladığımdan beri her gün hasat yapar hale geldim, büyüme hızı gerçekten iki katına çıktı. Siz bitkilerinizi coşturmak için mutfaktan hangi "atıkları" kullanıyorsunuz? Şaşırtıcı sonuçlar aldığınız o özel tarifi bizimle paylaşın!
  4. okutan

Sizin "Ev Yapımı" Gizli Kovucunuz Hangisi?

Merhaba arkadaşlar! Ben balkonumdaki sardunyalara karıncalar gelmesin diye saksı diplerine Türk kahvesi telvesi koyuyorum ve çok işe yarıyor. Sizin de böyle pratik ve doğal kovucu yöntemleriniz var mı? "Bunu denedim ve böcekler bir daha uğramadı" dediğiniz o gizli formülü bizimle paylaşın!
  5. okutan

Sarımsaklı Sirke Karışımı ile Sonuç Alanlar Buraya!

Selam bahçeciler! Güllerimdeki kara lekeler ve yaprak bitleri için dün akşam bu tarifi uyguladım, bugün baktığımda bitler kurumuş ve dökülmüştü. Sizin bu tarife eklediğiniz "gizli" bir malzemeniz var mı? Ya da bu karışımla kurtardığınız en zorlu bitkiniz hangisi? Tecrübelerimizi paylaşalım!
  6. okutan

Topraksız Tarımın Geleceği

Topraksız tarım, kulağa biraz tuhaf geliyor değil mi? Toprak yoksa tarım nasıl olur diye düşünmeden edemiyoruz. Ama işte geleceğin dünyasında işler biraz farklı yürüyor. Hidroponik sistemler, bitkileri suyla besliyor, kökler suya salınıyor ve gerekli besinleri alıyor. Evet, bildiğimiz topraklı...
  7. okutan

Bahçe Bakımını Kolaylaştıran İpuçları

Bahçede bir gün, bir ömür gibi gelebilir. Toprağın kokusu, yaprakların hışırtısı ve o küçük zararlıların sinsice dolaşması... Ah, bahçe! Kimileri için terapi, kimileri için çile. Oysa basit birkaç numara ile her şey değişebilir. İnanmazsan bir dene! Sabahın erken saatlerinde, güneş tam...
  8. okutan

Hidroponik ile Organik Üretim Mümkün mü?

Hidroponik, kulağa ne kadar karmaşık gelse de, toprakla vedalaşıp suyla kucaklaşmanın adıdır. Kökler, minerallerle zenginleştirilmiş bir sıvının içinde dans ederken, bitkiler adeta bir orkestra şefi gibi büyümek için tüm gücünü doğadan alır. Peki, bu yöntemle organik üretim mümkün mü? Elbette...
  9. okutan

Evde Topraksız Tarım Deneyimlerim

Evde topraksız tarım yapmak mı? Evet, ilk başta kulağa tuhaf gelebilir. Toprak yok, ama bitkiler mis gibi büyüyor. Hadi canım, olur mu öyle şey? Oluyor, vallahi oluyor! Evde bir köşe seçiyorsun, biraz da meraklıysan, bu iş tamam. İlk adım olarak su kültürü veya hidroponik sistem mi kuracağız...
  10. okutan

Profesyonel Hidroponik Tüyoları

Hidroponik dünyasının büyüsüne hoş geldiniz, diyoruz size. Evet, belki de ilk bakışta biraz karmaşık gelebilir ama inanın, bu işin sırrı, suyun ve besinlerin dansına tanıklık etmekte saklı. Düşünsenize, toprak yok, kir yok, sadece saf bir enerji akışı var. Bir bitkinin kökleri suyun içinde dans...
  11. okutan

Hidroponik Sistem ile 2 Kat Verim Nasıl Alınır?

Hidroponik sistemlerle tanıştınız mı? Şu toprağa küsmüş bitkilerin suyla dans ettiği, köklerini havaya saldığı marjinal tarım yöntemi. Vallahi, bu işin sırrını öğrenmek için ne kitaplar karıştırdık ne videolar izledik. Ama sonuç? Verim ikiye katlanacak, işte size sihirli formül! Öncelikle...
  12. okutan

Evde Tarım Yaparak Para Kazanmak Mümkün mü?

Hayatın karmaşası içinde bir nefes almak ister misiniz? Evinizin bir köşesinde yeşilin huzurunu bulmak, toprağın kokusunu hissetmek… İşte evde tarım yaparak para kazanmak, tam da bu duyguların peşine düşenler için bir kapı aralıyor. Tohumların toprağa düşerken çıkardığı o hafif ses, filizlerin...
  13. okutan

En Pratik Bahçe Aletleri Listesi

Bahçede çalışmanın insana verdiği huzuru başka ne verebilir ki? Güneşin altında, toprağın kokusunu içine çekerek çalışmak... Hele bir de doğru aletlerle, işler hızla bitince, değmeyin keyfime. Bahçede iş yaparken elinizdeki aletin işlevini bilmek önemli. Şimdi, gelin birlikte o en pratik bahçe...
  14. okutan

Küçük Alanda Büyük Verim: Hidroponik

Hadi gelin, bir düşünün. Toprağa gerek duymadan, suyun gücüyle yeşeren bitkiler... Hayal değil abi, gerçek. Şehirlerin beton yığınları arasında yeşeren umut gibi. Her gün biraz daha büyüyen, dallarıyla gökyüzüne ulaşmaya çalışan bitkiler. İşte hidroponik tarım, tam da böyle bir şey. Köklerini...
  15. okutan

Hidroponik Tarım Karlı mı? Gerçek Maliyetler

Sizce toprak ana olmadan, sadece su ve besinlerle tarım yapmak mümkün mü? Hidroponik tarım, hayallerimizi gerçeğe dönüştüren bir teknik. Ama bu hayallerin maliyeti ne kadar? İnsan merak ediyor değil mi? Yatırım yapmaya değer mi, yoksa risk mi? Gelin birlikte bu suyun derinlerine dalalım. Ah...
  16. okutan

Topraksız Tarım ile Evde Sebze Yetiştirdim

Bazen düşünüyorum da, bu toprağın olmadığı yerde bitki yetiştirmek nasıl bir iş? Bir gün kafama esti, dedim ki "Abi, topraksız tarım yapacağım!" İşte bu hikaye de böyle başladı. Önce bir baktım, hidroponik sistemler varmış. Aman yarabbi, her şey suyun içinde yüzüyor! Evin köşesine kurdum...
  17. okutan

0’dan Hidroponik Sistem Kurmak (Deneyim)

Hayatta bazen, bir tohumun toprağa değil de suya bırakılması gerektiğine inanırız. Başlangıçta kulağa garip gelse de, hidroponik sistem kurmak tam da böyle bir deneyim sunuyor. Su ve besinlerin dansıyla büyüyen bitkileri düşündükçe içimizde bir heyecan dalgası yükseliyor. Neden mi? Çünkü orada...
  18. okutan

Hidroponik Tarımda En Karlı Ürünler

Hidroponik tarım, dostlar, toprağı bir kenara bırakıp suyun büyülü kollarına teslim olduğumuz o muhteşem tarım yöntemi. Evet, doğru duydunuz, toprağa gerek kalmadan da harikalar yaratılabiliyor. Peki, bu işin en kârlı ürünleri neler? Hangi yeşilliklerin peşine düşmeliyiz ki kasamıza biraz daha...
  19. okutan

En İyi Bahçe Hortumu Hangisi?

Bahçeye adım attığınızda, ilk iş nedir? Elbette, çiçeklerinizi sulamak. Ama hangi hortum? İşte burada seçim yapmak, bazen oldukça zor olabiliyor. Hortumlar, bahçe dünyasının sessiz kahramanlarıdır. Her biri, birer su taşıyıcı olarak, bitkilerin can damarlarını oluşturur. Ancak, bir hortumun...
  20. okutan

Ticari Hidroponik Sistemler Nasıl Çalışır?

Ticari hidroponik sistemlerin sihirli dünyasına adım atarken, siz de bizimle bu heyecanı paylaşın. Düşünün, toprak olmadan bitkiler nasıl hayat buluyor? İşte burada devreye hidroponik sistemler giriyor. Toprağın yerini su alıyor ve bizler, doğanın gizemli formüllerini yeniden yazıyoruz. Su...
Geri