Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Uyku İçin Hangi Bitkiler İyi Gelir?

Puanları 1
Çözümler 0
dezgo_8k_69f6351d7af5d.jpg

Çayır çimen gezerken aklıma birden uyku gelse, acaba hangi bitkiyle daha çabuk dalarım diye düşündüm. Şimdi bakın, hepimiz bazen koyun saymaktan sıkılmışızdır. O yüzden, doğanın bize sunduğu şu mucize bitkilere bir bakalım.

Papatya çayı derim, başka bir şey demem. Yatmadan önce içtim mi, bir huzur, bir sükunet... Hani annelerimizin "Bir papatya çayı yap da iç" demesi boşuna değilmiş. Düşün, yastığa kafanı koyar koymaz dalıveriyorsun.

Bir de melisa var ki, vallahi billahi rahatlatıyor insanı. Melisa çayı demlenip içildi mi, stres neymiş unutuyorsun. Yani, günün yorgunluğunu atmanın doğal yolu. Hem de doğal ve yan etkisiz.

Nane var, limon var... Ama burada nane çayı özellikle önemli. Hoş kokusu ve ferahlatıcı etkisiyle, zihni sakinleştiriyor. Yatmadan önce bir fincan nane çayı iç, bakalım nasıl uyuyorsun.

Lavanta kokusu... Evet, öyle bir şey ki, koklaması bile yeter. Birkaç damla lavanta yağı yastığa damlattım mı, dünya umurumda değil. Hem de doğanın en güzel hediyelerinden biri.

Son olarak, kediotu kökü de var. Evet, biraz kokusu ağır ama ne yapalım, işe yarıyor. Uykuya dalmakta güçlük çekenler için birebir. Bir fincan kediotu çayı, bütün geceyi huzur içinde geçirmenizi sağlar.

Geri