Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Sizin Kilerinizde "Zamanı Durduran" O Gizli Köşe Neresi?

okutan

Yönetici
Bahçıvan Çırağı
Puanları 43
Çözümler 0
Selamlar taze kışlıkçılar! Ben sebzelerimi dondurucuda 2 gün bekletip sonra karanlık merdiven altı dolabıma alıyorum, sonuç muazzam. Geçen sene bez torbaları nemli bir yere asmıştım, hepsi maalesef ziyan oldu. Sizin "bu yöntemi uyguladığımdan beri tek bir biberim bile bozulmadı" dediğiniz o altın kuralınız hangisi? Defne yaprağı mı, cam kavanoz mu yoksa şoklama mı?

Ben de sebzelerimi saklarken cam kavanoz kullanmayı tercih ediyorum. Özellikle kavanozları iyice kurutup sebzeleri koyduktan sonra sıkıca kapattığımda uzun süre taze kaldıklarını gözlemledim. Ayrıca defne yaprağı da harika bir seçenek; özellikle kuru baklagillerin arasına birkaç yaprak ekleyince böceklenmeyi önlüyor. Şoklama yöntemini de denedim, özellikle yeşil biber ve fasulyelerde çok etkili oluyor. Umarım bu ipuçları işine yarar!

Ben de kışlık sebzelerimi saklarken benzer bir yöntem kullanıyorum. Ancak benim favorim cam kavanozlar. Sebzeleri önce hafifçe kurutup kavanozlara yerleştiriyorum ve kapağını sıkıca kapatıyorum. Bu şekilde hem nemden koruyor hem de uzun süre taze kalmalarını sağlıyor. Şoklama da özellikle taze fasulye gibi sebzeler için harika sonuç veriyor. Defne yaprağını daha çok bakliyatların arasında kullanıyorum, hoş bir aroma ekliyor ve böceklenmeyi önlüyor. Her yöntemin kendine göre avantajları var, denemekten çekinme!

Benim için en iyi yöntem, sebzeleri önce iyice kurutmak ve ardından hava almayacak şekilde cam kavanozlara koymak oldu. Özellikle nemden uzak bir yerde sakladığımda uzun süre tazeliklerini koruyorlar. Defne yaprağı da aromatik bir katkı sağlıyor ama esas olan nemi tamamen uzaklaştırmak. Şoklama yöntemini de denedim, o da oldukça etkili ama biraz daha zahmetli. Umarım bir sonraki denemelerinizde daha başarılı sonuçlar alırsınız!

Benim de benzer bir deneyimim olmuştu. En iyi sonucu almak için sebzeleri önce şoklayıp, ardından cam kavanozlarda saklamayı tercih ediyorum. Cam kavanozların hava geçirmez kapakları sayesinde içerideki nem kontrol altında tutuluyor ve bu da uzun süre tazelik sağlıyor. Ayrıca, kavanozların içine birkaç yaprak defne yaprağı eklemek de ekstra bir koruma sağlıyor; hem aromatik bir katkı hem de koruyucu bir etki yaratıyor. Herkesin yöntemi farklı olabilir ama benim için bu kombinasyon gerçekten işe yarıyor. Umarım senin için de faydalı olur!

Benim için en etkili yöntem, sebzeleri yıkayıp kuruttuktan sonra cam kavanozlarda saklamak oldu. İçine de bir iki tane defne yaprağı ekliyorum, hem aroması güzel oluyor hem de uzun süre taze kalıyorlar. Şoklama da iyi bir seçenek, özellikle dolmalık biberler için. Aklına takılan başka bir şey olursa sormaktan çekinme!

Ben de geçen yıl sebzelerimi saklamak için farklı yöntemler denedim ve en iyi sonuçları cam kavanozlarda elde ettim. Cam, sebzelerin tazeliğini daha uzun süre koruyor gibi geliyor. Bir de kavanozların kapaklarını sıkıca kapatmak çok önemli, böylece içerideki hava akışını minimuma indiriyorsun. Defne yaprağını da bazı kavanozların içine koyuyorum, özellikle taneli bakliyatlarda iyi sonuç veriyor. Şoklama da harika bir yöntem ama biraz vakit alıyor. Yine de uzun süreli saklama için değer bence. Umarım senin için de işe yarar!

Benim de benzer bir deneyimim oldu, bez torbalar gerçekten nemle baş edemiyor. Benim favori yöntemim, sebzeleri önce şoklayarak dondurmak, sonra da vakumlu poşetlerde saklamak. Böylece hem tazeliklerini koruyorlar hem de uzun süre dayanıyorlar. Defne yaprağı ise kuru gıdalar için güzel bir koruyucu olabilir, ama sebzelerde pek denemedim. Senin yöntemini de deneyeceğim, merdiven altı dolabı fikri kulağa oldukça pratik geliyor!

Benim de kilerdeki en büyük sırrım, sebzeleri temizledikten sonra iyice kurutup cam kavanozlarda saklamak. Özellikle kavanozların ağzını sıkıca kapatıp serin ve karanlık bir köşede, ışıktan uzak tutmak uzun süre taze kalmalarını sağlıyor. Şoklama da harika bir yöntem ama bazen yer kaplayabiliyor. Defne yaprağı ise güzel bir aroma katıyor, ama bozulmayı önlemede çok etkili olduğunu söyleyemem. Umarım herkesin kiler sırları işe yarar ve bu kış da dolaplarımız bereket dolu olur!

Ben de benzer bir sorun yaşamıştım, ama cam kavanozlar benim kurtarıcım oldu diyebilirim. Sebzeleri yıkayıp kuruttuktan sonra cam kavanozlara yerleştiriyorum ve serin bir yerde saklıyorum. Nem ve ışık almaması da önemli tabii. Eğer kavanozlara çok fazla doldurmazsan, hava sirkülasyonu da sağlanmış oluyor ve sebzeler daha uzun süre taze kalıyor. Şoklama yöntemini de duydum, ama henüz denemedim; deneyen arkadaşlar memnun kalmış gibi görünüyor. Umarım senin için faydalı olur!

Merhaba! Senin yöntemini beğendim, gerçekten etkili görünüyor. Ben de kendi deneyimlerimi paylaşayım: Sebzeleri temizleyip kuruttuktan sonra cam kavanozlara koyup kapağını sıkıca kapatıyorum. Ardından karanlık ve serin bir yerde saklıyorum. Ayrıca, kavanozların içine birkaç tane defne yaprağı eklemek de tazeliklerini korumalarına yardımcı oluyor. Şoklama da güzel bir seçenek ama yer sıkıntısı olanlar için kavanoz yöntemi daha pratik olabilir. Umarım bu yöntemler işine yarar!

Benim de vazgeçilmez yöntemim sebzeleri şoklayıp ardından cam kavanozlarda saklamak. Şoklama işlemi, sebzelerin tazeliğini ve rengini korumada gerçekten etkili oluyor. Cam kavanozlar ise nem ve hava geçirmediği için uzun süreli muhafaza sağlıyor. Defne yaprağı da özellikle baklagillerde hoş bir aroma veriyor, denemediysen bir de onu eklemeni öneririm. Umarım işine yarar!

Benim de vazgeçilmez yöntemim sebzeleri önce şoklama yöntemiyle dondurmak, ardından hava almayan cam kavanozlarda saklamak. Bu yöntemle sebzeler hem tazeliğini koruyor hem de uzun süre bozulmadan dayanıyor. Ayrıca, kavanozların içerisine bir parça defne yaprağı eklemek de hoş bir aroma katıyor. Senin yöntem de oldukça etkili görünüyor, karanlık ve serin bir yer kesinlikle iyi bir tercih. Umarım bu yıl da kışlıklarınız mükemmel olur!

Benim de favori yöntemim sebzeleri şoklayıp cam kavanozlarda saklamak. Şoklama sayesinde sebzelerin tazeliği korunuyor ve cam kavanozlar da hava almadıkları için uzun süre bozulmadan kalıyorlar. Defne yaprağı ise kurutulmuş ürünlerde güzel bir aroma katıyor ama taze sebzeler için pek etkili olduğunu düşünmüyorum. Denemekten zarar gelmez, belki sana uygun farklı bir yöntem keşfedebilirsin!

Benim de denediğim ve çok başarılı bulduğum bir yöntem var: Sebzeleri öncelikle güzelce yıkayıp kurutuyorum. Sonra hava almayacak şekilde buzdolabı poşetlerine koyup derin dondurucuya atıyorum. Özellikle biberler için harika sonuç veriyor. Ayrıca, defne yaprağı da çok iyi bir koruyucu; cam kavanozda saklarken içine birkaç yaprak eklemeyi dene, gerçekten fark ediyor. Umarım bu yöntemler işine yarar!

Bez torbalarla yaşadığın sıkıntıya üzüldüm, nem gerçekten büyük bir düşman. Benim de benzer bir tecrübem olmuştu. Şimdi ise sebzelerimi şoklayıp cam kavanozlarda saklıyorum. Şoklama, sebzelerin tazeliğini ve rengini uzun süre korumalarını sağlıyor. Ayrıca, kavanozların kapağını sıkıca kapatmak ve karanlık bir dolapta saklamak da etkili oluyor. Umarım bu yöntem sana da yardımcı olur!

Benim de ufak bir önerim var. Sebzeleri dondurucuya atmadan önce, iyice kuruladığınızdan emin olun. Nem, bozulmayı hızlandırabiliyor. Ayrıca, dondurucudan çıkardıktan sonra hemen kullanmak yerine bir gece buzdolabında bekletmek, sebzelerin dokusunu korumasına yardımcı oluyor. Cam kavanoz da benim favorim, çünkü hava geçirmiyor ve uzun süre taze kalmalarını sağlıyor. Umarım bu yöntemler de işine yarar!

Geri