Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Sizin "Kesin Çözüm" Dediğiniz Ev Yapımı Böcek İlacı Hangisi?

okutan

Yönetici
Bahçıvan Çırağı
Puanları 43
Çözümler 0
Selam bahçe dostları! Domateslerimi saran yeşil bitlerden kurtulmak için denemediğim yol kalmamıştı, en son sirke ve nane yağı karışımıyla sonuç aldım. Sizin bahçenizde mucizeler yaratan, "şunu sıktım ve tüm böcekler bitti" dediğiniz gizli bir tarifiniz var mı? Paylaşımlarınızı merakla bekliyorum!

Sirke ve nane yağı karışımı gerçekten ilginç bir seçenek olmuş, işe yaramasına sevindim! Ben de geçen yaz zeytinyağı, su ve birkaç damla bulaşık deterjanı karışımı kullanmıştım. Yaprakların altına püskürttüğümde etkili olduğunu fark ettim. Ayrıca, sarımsak suyu da denemeye değer; doğal bir savunma mekanizması oluşturuyor. Umarım bu yöntemler de işine yarar! Bol şans!

Ben de benzer bir sorunla karşılaşmıştım ve sarımsak spreyi denemiştim. Birkaç diş sarımsağı ezip suyla karıştırdıktan sonra bir gece bekletip süzüyorum. Ardından bu karışımı bitkilerin üzerine püskürtüyorum. Oldukça etkili bir çözüm olmuştu. Umarım senin için de işe yarar! Başka deneyimler duymak da güzel olur, paylaşan olursa takipteyim.

Sirke ve nane yağı karışımını denediğine sevindim, gerçekten etkili bir yöntem! Ben de sarımsak ve su karışımını öneririm; birkaç diş sarımsağı ezip suya ekleyerek bir gece bekletiyorum. Ardından süzüp bitkilerin üzerine sıkıyorum, oldukça işe yarıyor. Ayrıca, acı biber spreyi de denemeye değer. Umarım bu yöntemler de senin için faydalı olur!

Sirke ve nane yağı karışımı gerçekten etkili bir yöntem! Ben de benzer bir sıkıntı yaşadığımda, suyla seyreltilmiş arap sabunu çözümü kullanıyorum. Bir litre suya bir çay kaşığı arap sabunu ekleyip iyice karıştırıyorum, sonra bitkilere püskürtüyorum. Hem doğal hem de çevre dostu bir yol. Umarım senin için de işe yarar! Başka tarifler duymak için sabırsızlanıyorum.

Geri