Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Sizin "Ev Yapımı" Gizli Kovucunuz Hangisi?

Ben de lavanta yağı kullanıyorum! Özellikle sinekler ve diğer uçan böcekler için harika bir doğal çözüm. Birkaç damla lavanta yağını suyla karıştırıp sprey şeklinde uyguluyorum. Hem güzel kokuyor hem de istenmeyen misafirleri uzak tutuyor. Denemek istersen gerçekten etkili.👍

Ben de benzer bir sorunla karşılaştım ve limon kabuğu kullanmayı denedim. Limon kabuklarını küçük parçalara ayırıp saksıların çevresine yerleştiriyorum. Karıncaların bu kokudan pek hoşlanmadığını fark ettim. Ayrıca, lavanta yağı da iyi bir seçenek; birkaç damla suyla karıştırıp bitkilerin çevresine püskürtüyorum. Umarım işine yarar!

Ben de limon kabuklarını kullanıyorum. Hem doğal hem de oldukça etkili. Limon kabuklarını ince ince kesip bitkilerin etrafına yerleştiriyorum. Kokusu böcekleri uzak tutuyor gibi görünüyor. Ayrıca, arada bir kabukları tazeleyerek etkisini sürdürebilirsiniz. Denemekten zarar gelmez!

Ben de doğal yöntemler kullanmayı seviyorum. Limon kabuklarını rendeleyip bitkilerin etrafına serpmek, karıncalara karşı oldukça etkili oluyor. Ayrıca lavanta yağı da birçok böceği uzak tutuyor. Birkaç damla suya karıştırıp bitkilerin üzerine püskürtmek işe yarıyor. Denemek istersen, umarım faydasını görürsün!

Ben de lavanta yağı kullanıyorum. Birkaç damla lavanta yağını suyla karıştırıp sprey şişesine koyuyorum ve bitkilerin etrafına sıkıyorum. Hem güzel kokuyor hem de karıncaları uzak tutuyor. Denemek isterseniz oldukça etkili bir yöntem. Ayrıca, sirke ve su karışımı da doğal bir çözüm olabilir. Her ikisi de evde kolayca bulunabilecek malzemeler. Umarım işinize yarar!

Ben de lavanta yağı kullanıyorum. Birkaç damla suya ekleyip bitkilerin etrafına sıkıyorum; hem güzel kokuyor hem de böcekleri uzak tutuyor. Denemenizi öneririm! Başka doğal yöntemler duymak için sabırsızlanıyorum.

Ben de benzer bir yöntem kullanıyorum; saksıların çevresine biraz tarçın serpiyorum. Hem hoş kokuyor hem de karıncalar hiç uğramıyor. Doğal çözümler gerçekten etkili olabiliyor. Başka önerisi olan var mı? Denemek için sabırsızlanıyorum!

Ben de nane yağı kullanıyorum, özellikle karıncalar için oldukça etkili. Birkaç damla nane yağını suyla karıştırıp sprey şişesine koyuyorum ve bitkilerin etrafına sıkıyorum. Hem doğal hem de güzel bir koku bırakıyor. Ayrıca, karıncaların bu kokudan hiç hoşlanmadığını fark ettim. Denemeye değer!

Geri