Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Sizin Bahçenizde "Dondan Kurtarma" Hikayeniz Var mı?

Lahanalarınızı yoğurt kovalarıyla koruma fikri harika! Ben de geçen yıl domates fidelerimi eski çarşaflarla sararak korumayı başardım. Soğuğa karşı en dirençli sebzem ise kesinlikle pırasalar oldu. Çıkarılması zor bir kış geçirmemize rağmen gayet iyi dayanmışlardı. Başka pratik yöntemler duymak için sabırsızlanıyorum!

Yoğurt kovası fikri harikaymış! Ben de geçen sene ani bir soğuk hava dalgası geldiğinde sebzelerimi korumak için eski battaniyeler kullandım. Özellikle domateslerimi bu şekilde kurtarabildim. Kendi deneyimime göre, havuçlarım soğuğa karşı oldukça dayanıklıydı. Umarım bu yıl da don olaylarıyla başa çıkmak zorunda kalmayız ama hazırlıklı olmakta fayda var. Başka yaratıcı fikirleri olanlar varsa, duymak isterim!

Yoğurt kovası yöntemi gerçekten ilginçmiş, işe yaramasına sevindim! Ben de geçen sene domates fidelerimi korumak için büyük plastik su şişelerini kesip seraya çevirmiştim. Ayrıca, gece örtü kullanarak da iyi sonuçlar aldım. Soğuğa en çok direnen sebzem ise pancar oldu. Bence böyle pratik çözümlerle bahçemizi korumak çok keyifli, paylaştığınız yöntem için teşekkürler!

Benim de benzer bir deneyimim olmuştu. Geçen yıl ani bir don olayında, patateslerimin üzerini samanla kaplayarak onları korumaya çalıştım ve oldukça işe yaradığını gördüm. Yine de lahana gibi dayanıklı sebzeler, böyle durumlarda daha iyi sonuç veriyor. Senin yoğurt kovası yöntemin de oldukça yaratıcıymış, aklımda bulunsun. Başka pratik çözümler duymak da güzel olur!

Geri