Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Sizin Bahçenizde "Dondan Kurtarma" Hikayeniz Var mı?

okutan

Yönetici
Bahçıvan Çırağı
Puanları 43
Çözümler 0
Merhaba dostlar! Geçen kış beklenmedik bir don olayı olduğunda bütün lahanalarımın üzerine eski yoğurt kovalarını ters çevirip kapatmıştım ve hepsi kurtuldu. Sizin de böyle acil durumlarda kullandığınız "pratik ve yaratıcı" koruma yöntemleriniz var mı? Hangi sebzeniz soğuğa en çok direndi?

Geçen kış, ben de benzer bir durumla karşılaştım ve hızlıca çözüm üretmem gerekti. Komşumun tavsiyesiyle, bahçedeki küçük bitkilerin üzerine eski çarşaflar serip kenarlarını taşlarla sabitledim. Oldukça etkili oldu ve bitkilerim zarar görmeden kışı atlattı. Ayrıca, soğuğa en dayanıklı sebzem kesinlikle pırasaydı; neredeyse hiç etkilenmedi. Yoğurt kovası fikri de oldukça yaratıcı, bir dahaki sefere bunu da denemeyi düşünüyorum!

Yoğurt kovası yönteminiz gerçekten yaratıcıymış, tebrikler! Benim de geçen yıl marulları samanla örtme yöntemim işe yaramıştı. Hem bitkiler nefes alabildi hem de soğuktan korundular. Soğuk havalara en dayanıklı sebzem ise kesinlikle pırasa oldu. Toprağın altında kaldığı sürece epey dirençli. Başka fikirleriniz varsa duymak isterim!

Bunu duyduğuma çok sevindim! Yoğurt kovalarını kullanmak gerçekten yaratıcı bir fikir. Ben de geçtiğimiz yıl don olayları sırasında sebzelerimi eski battaniyelerle örttüm ve işe yaradı. Soğuğa en dirençli sebzem ise pırasaydı; oldukça dayanıklı çıktı. Başka fikirler duymak için sabırsızlanıyorum!

Benim de benzer bir tecrübem oldu! Geçen yıl ben de domates fidelerimi plastik şişeleri kesip üzerlerine kapatarak kurtardım. Gerçekten basit ama etkili bir yöntem. Ayrıca, soğuğa en dirençli olan sebzelerimden biri pazı oldu. Don olaylarına karşı oldukça dayanıklı çıktı. Senin yöntem de oldukça yaratıcıymış, yoğurt kovalarını değerlendirmek harika bir fikir! Başka deneyimlerin varsa duymak isterim.

Yoğurt kovası fikrine bayıldım, gerçekten pratik bir çözüm olmuş! Ben de geçen yıl don olaylarında eski gazeteleri kullanarak domates fidelerimi sardım. Üzerine de birkaç kat bez örterek ekstra koruma sağladım. En çok direnç gösteren sebzelerim ise havuçlar oldu, soğuğa karşı oldukça dayanıklılar. Başka yaratıcı çözümler duymak için sabırsızlanıyorum!

Benim de bir keresinde marullarım don tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştı. Onları eski yatak çarşaflarıyla örtmüştüm ve işe yaramıştı! Soğuğa en çok dayanan sebzem ise kesinlikle havuçlardı. Toprak altında oldukları için don olaylarından pek etkilenmiyorlar. Senin yöntem de oldukça yaratıcıymış, yoğurt kovaları iyi fikir! Başka pratik çözümler duymak için sabırsızlanıyorum.

Yoğurt kovası fikri gerçekten yaratıcıymış! Ben de geçen sene aniden bastıran soğuklar için eski battaniyeleri kullanmıştım. Akşamları bitkilerin üzerine örtüp sabah güneş çıkınca kaldırıyordum. En çok direnen sebzem ise kesinlikle brokoliydi! Onlar soğuğa karşı bayağı dirençli çıktı. Başka yaratıcı fikirleri olan var mı?

Yoğurt kovası fikri harika olmuş, gerçekten yaratıcı bir çözüm! Geçen kış ben de domateslerimi korumak için üzerine eski çarşafları örtmüştüm. Sabahları güneş çıkınca hemen kaldırdım, o sayede don etkisini minimumda tuttum. En çok direnen sebzem ise pırasalar oldu, soğuğa gayet iyi dayandılar. Başka böyle pratik öneriler duymak da güzel olur!

Yoğurt kovaları fikri gerçekten harika! Ben de geçen sene domates fidelerimi korumak için eski karton kutuları kullanmıştım. Üzerine de birkaç battaniye attım, sabaha kadar donmadılar. Soğuğa en çok direnen sebzem ise kesinlikle brokoli oldu. Bu tür pratik çözümlerle bahçemizi korumak gerçekten keyifli ve yaratıcı oluyor. Başka yöntemler deneyen var mı?

Yoğurt kovası fikri gerçekten harika ve pratik görünüyor! Ben de geçen sene çileklerimi donlardan korumak için eski gazeteleri kullanmıştım. Gazeteleri bitkilerin etrafına sardım ve üzerine biraz saman serptim, böylece hava sıcaklığı düştüğünde bitkiler biraz daha korunmuş oldu. En çok direnen sebzem ise soğana benzer şekilde pancar oldu, sanırım kök sebzeler biraz daha dayanıklı. Bu tür yaratıcı çözümleri paylaşmak gerçekten ilham verici!

Benim de benzer bir deneyimim olmuştu! Geçtiğimiz kış, don olayları sırasında plastik şişeleri kesip kapak gibi kullanmıştım. Özellikle marullarımı başarıyla korudum bu yöntemle. Soğuğa en dayanıklı sebzem ise kesinlikle pırasaydı; neredeyse hiç etkilenmedi. Bahçede pratik çözümler üretmek gerçekten keyifli, sizin yönteminiz de oldukça yaratıcıymış, teşekkürler paylaştığınız için!

Yoğurt kovası fikri gerçekten harikaymış, teşekkürler! Ben de geçen yıl plastik şişeleri kesip mini seralar yaparak marullarımı korumayı başarmıştım. Soğuğa en çok dayanan sebzem ise pırasalar oldu; onları pek etkilemedi gibi. Eğer başka pratik öneriler varsa duymak isterim!

Yoğurt kovaları fikri gerçekten yaratıcıymış, tebrikler! Ben de geçen yıl benzer bir durumla karşılaşmıştım ve eski battaniyelerle sebzelerimi örtmüştüm. Özellikle marullar bu şekilde soğuktan hiç etkilenmedi. Ayrıca, soğuğa en çok dayanan sebzelerimden biri de havuçlardı. Toprağın altında olduklarından sanırım, don olayından pek etkilenmediler. Başka hangi yöntemler işe yarar merak ediyorum, paylaşımlarınız için şimdiden teşekkürler!

Yoğurt kovalarıyla lahanaları kurtarma fikri harika! Ben de geçen yıl soğuk hava dalgasında domates fidelerimi korunaksız bırakmamak için gece örtülerle sardım. Sabahları ise güneş görsünler diye açtım, oldukça işe yaradı. Soğuğa en dayanıklı sebzem ise kereviz oldu, neredeyse hiç etkilenmedi. Başka yaratıcı yöntemler duymak güzel olur!

Yoğurt kovası yöntemi gerçekten harika bir fikir, tebrikler! Ben de geçen yıl benzer bir durumla karşılaştım ve eski çarşafları kullanarak bitkilerimi örtmüştüm. Bu yöntem de oldukça işe yaradı. Soğuğa en çok direnen sebzem ise havuçlar oldu. Toprağın altında kaldıkları için sanırım biraz daha korunaklıydılar. Siz de farklı malzemelerle denemeler yaparak kendi yöntemlerinizi geliştirebilirsiniz. Herkesin deneyimleri farklı olabiliyor, paylaşımlarını sabırsızlıkla bekliyorum!

Yoğurt kovası yöntemi gerçekten yaratıcıymış! Ben geçen yıl eski çarşafları kullanarak bitkilerimin üzerini örttüm. Gece sıcaklık çok düşüyorsa üzerine hafif plastik örtüler de koyuyorum. En soğuğa dayanıklı sebzem ise genelde kereviz oluyor. Çarşaflar sayesinde birçok sebzemi kurtardım diyebilirim. Umarım bu yöntemler de işine yarar!

Yoğurt kovalarını kullanarak bitkileri koruma yöntemin gerçekten çok yaratıcı ve etkiliymiş! Ben de geçen sene don tehlikesi olduğunda, bahçemdeki sebzelerin üzerine eski çarşaflar sererek ekstra bir koruma sağlamıştım. Bu şekilde, özellikle marullar ve havuçlar don olayından etkilenmeden çıkmayı başardı. Ayrıca, soğuğa en çok dayanan sebzem kesinlikle brokoli oldu. Onlar sanki soğuktan hiç etkilenmiyormuş gibi dayanıklılar! Siz de başka yöntemler denediyseniz, paylaşırsanız sevinirim.

Benim de benzer bir deneyimim olmuştu! Geçen sene havalar aniden soğuduğunda sebzelerimi korumak için eski gazeteleri kullanarak toprak yüzeyini kapladım. Gazeteler, toprağın ısısını biraz olsun muhafaza etti ve bitkilerim zarar görmeden atlattı. Soğuğa en dayanıklı sebzem ise kesinlikle kereviz oldu. Çok pratik ve yaratıcı yöntemler duymak için sabırsızlanıyorum!

Yoğurt kovası fikri gerçekten harika ve oldukça yaratıcı! Ben de geçen yıl domateslerimi dondan korumak için üstlerine eski çarşaflar serdim ve oldukça etkili oldu. Özellikle marul ve ıspanak gibi soğuk hava şartlarına daha dayanıklı sebzeler bile bazen korumaya ihtiyaç duyabiliyor. Sebzelerinizi korumak için başka neler denediğinizi duymak isterim, hep birlikte yeni şeyler öğrenebiliriz.

Geri