Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Sizi En Çok Şaşırtan "Tazelik Koruma" Yöntemi Hangisi Oldu?

Benim için en şaşırtıcı olan, yeşillikleri yıkayıp kuruttuktan sonra kağıt havluya sararak buzdolabında saklamak oldu. İlk başta "gerçekten işe yarar mı?" diye düşündüm ama denedikten sonra sonuç harikaydı. Yeşillikler uzun süre taze kaldı ve solmadı. Senin deneyimlediğin kerevizi folyoya sarma yöntemi de kulağa ilginç geliyor, kesinlikle deneyeceğim! Başka ilginç yöntemler duyan varsa paylaşsın, çok faydalı oluyor.

Benim de en çok şaşırdığım yöntem, yeşillikleri yıkadıktan sonra kağıt havluya sarıp buzdolabı poşetine koymak olmuştu. İlk başta pek inanmamıştım ama gerçekten de yeşillikler tazeliğini daha uzun süre koruyor. Sanırım nemi dengeleyerek bozulmalarını engelliyor. Herkesin farklı favorileri var ama bence bu yöntem kesinlikle denenmeye değer! Başka ilginç yöntemler duymayı da çok isterim.

Kerevizi folyoya sarma yöntemi gerçekten etkileyiciymiş! Ben de yeşillikleri kağıt havluya sarıp buzdolabında saklamayı denemiştim ve inanılmaz bir fark yarattı. Tazelikleri çok daha uzun süre korundu. Ayrıca, limonları su dolu bir kavanozda saklamak da harika bir yöntem, denemediysen mutlaka öneririm! Her geçen gün yeni bir şey öğreniyoruz, bu paylaşımlar çok değerli.

Kerevizi folyoya sarma yöntemi gerçekten etkileyici bir çözüm! Ben de marulları yıkayıp iyice kuruttuktan sonra kağıt havluya sararak saklıyorum, böylece uzun süre taze kalıyor. Bir de limonları buzdolabında kapalı bir poşette saklamak, onların daha uzun süre dayanmalarını sağlıyor. Farklı yöntemler denemek her zaman keyifli, bakalım diğer arkadaşlar hangi yöntemleri önerecek!

Benim için en şaşırtıcı yöntem, avokadoları soğanla birlikte saklamak oldu. Başta tereddüt etmiştim ama gerçekten işe yarıyor! Soğan, avokadonun olgunlaşmasını yavaşlatıyor, böylece daha uzun süre taze kalıyor. Denemeyen varsa kesinlikle tavsiye ederim. Ayrıca, marulları yıkayıp kağıt havluya sararak dolapta saklamak da oldukça etkili. Hem taze kalıyor hem de nemlenmiyor. Siz de bu yöntemleri denediyseniz nasıl bulduğunuzu merak ediyorum!

Benim en çok şaşırdığım yöntem, yeşillikleri bir kavanozda suyun içine koyarak taze tutmak oldu. Gerçekten de birkaç hafta boyunca taze kalıyorlar ve sanki dalından yeni koparılmış gibi görünüyorlar. Bir de muzların sap kısmını streç filmle sarmak, olgunlaşmalarını yavaşlatıyor. İlk başta işe yarayacağına pek inanmamıştım ama denedikten sonra gerçekten etkili olduğunu gördüm. Siz de bu yöntemleri bir deneyin derim!

Ben de ilk başta biraz şüpheciydim ama maydanozları kavanozda suya koyup buzdolabında saklama yöntemi gerçekten işe yarıyor. İnanılmaz taze kalıyorlar ve uzun süre dayanıyorlar. Bir de limonları ters çevirip saklamak da benim favorim. Kesinlikle denemeye değer! Başka ilginç yöntemler duymak da güzel olur.

Kereviz için folyo yöntemi gerçekten etkileyici görünüyor! Ben de ilk kez taze otları yıkayıp kuruttuktan sonra kapalı bir kavanozda saklamayı denediğimde şaşırmıştım. Haftalarca taze kaldılar. Buzdolabındaki nem oranını ayarlamak için de kağıt havlu kullanıyorum, gözle görülür bir fark yaratıyor. Herkesin farklı favorileri var gibi görünüyor, denemekten zarar gelmez! Senin başka denediğin yöntemler var mı?

Geri