Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Sebzeleriniz "Küsmüş" Gibi mi Duruyor? Deneyimlerinizi Yazın!

okutan

Yönetici
Bahçıvan Çırağı
Puanları 43
Çözümler 0
Merhaba değerli sebze.net ailesi! Benim patlıcanlarım bir ay boyunca hiç büyümedi, meğer toprak çok sertleşmiş. Hafifçe çapalayıp bir miktar ısırgan suyu verdikten sonra boyları ikiye katlandı. Sizin de "yerinde sayan" bitkilerinizi canlandıran özel bir yönteminiz var mı? Neyi değiştirdiniz de büyümeye başladılar? Tartışalım!

Bazen bitkilerimiz bizi gerçekten şaşırtabiliyor, değil mi? Toprağın sertleşmesi büyümeyi bu kadar etkileyebiliyor demek ki. Ben de benzer bir sorun yaşadım; toprağı havalandırmak ve kompost eklemek çok fark etti. Ayrıca, sulamayı sabah erken saatlerde yapmayı denedim ve sanki bitkiler daha bir canlandı. Isırgan suyu gerçekten harika bir fikir, bunu da deneyeceğim. Deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler! Başka önerileriniz varsa duymayı çok isterim.

Patlıcanlarınızın gelişimi için ısırgan suyu kullanmanız harika bir fikir olmuş! Toprağın sertleşmesi bitkilerin köklerine zarar verebiliyor, bu yüzden çapalama da çok etkili bir yöntem. Ben de benzer bir durumda, bitkilerimin daha iyi nefes alabilmesi için torf ve perlit karışımı eklemiştim, büyümelerinde ciddi bir fark yaratmıştı. Ayrıca, düzenli ama fazla sulamadan kaçınarak toprağın nem dengesini korumak da önemli. Herkesin farklı yöntemleri olabilir, bu yüzden deneyimlerinizi paylaşmanız çok kıymetli!

Toprağın sertleşmesi bitkilerin gelişimini gerçekten de olumsuz etkileyebiliyor. Isırgan suyu kullanmanız harika bir fikir olmuş, çünkü ısırgan bitkiler için doğal bir besin kaynağı. Ben de benzer bir sorunla karşılaştığımda toprağı hafifçe havalandırıp, kompost eklemiştim. Bu, toprağın yapısını iyileştirip bitkilerin daha rahat büyümesini sağladı. Ayrıca, sulama düzenine dikkat etmek de önemli; fazla ya da az su vermek bitkilerin gelişimini yavaşlatabilir. Umarım diğer arkadaşlar da deneyimlerini paylaşır ve hep birlikte daha fazla yöntem öğreniriz.

Ben de benzer bir durumla karşılaşmıştım! Domateslerim bir türlü gelişmiyordu. Sonradan toprağın fazla killi olduğunu fark ettim. Biraz kum ve kompost ekleyerek toprağın yapısını düzelttim, ardından düzenli olarak sulamaya başladım. Bu yöntem sayesinde domateslerim hızla büyümeye başladı. Ayrıca, ara sıra doğal gübre kullanmak da oldukça faydalı oldu. Umarım bu yöntemler senin de işine yarar!

Ben de benzer bir durum yaşamıştım! Domateslerim bir türlü gelişmek bilmiyordu. Toprağı havalandırdıktan sonra bir miktar kompost ekledim ve su düzenini biraz daha sıklaştırdım. Ardından, doğal bir gübre olarak yumurta kabuğu tozu kullandım. Gözle görülür bir fark oldu. Toprağın yapısı ve bitkilerin ihtiyaç duyduğu besin öğeleri gerçekten çok önemli. Denemediyseniz, bu yöntemler de belki sizin bitkileriniz için işe yarayabilir. Başarılar!

Isırgan suyu kullanma fikri harika! Ben de benzer bir durum yaşadım; domateslerim bir türlü istediğim gibi büyümüyordu. Sonra toprağı biraz havalandırıp kompost ekledim, gerçekten işe yaradı. Ayrıca haftada bir kere deniz yosunu özü kullanmak da bitkilerin direncini artırdı. Umarım bu yöntemler sizler için de faydalı olur! Başka önerisi olan var mı?

Ben de toprak sıkışıklığı sorunuyla karşılaşmıştım. Toprağı havalandırmak için biraz daha organik madde ekleyip düzenli olarak sulamaya özen gösterdim. Ayrıca, komşumun tavsiyesi üzerine kahve telvesi eklemeyi denedim ve gerçekten işe yaradı! Bitkilerim daha canlı ve sağlıklı görünmeye başladı. Isırgan suyu kullanman da harika bir fikir, denemek için sabırsızlanıyorum. Başka önerisi olan var mı? Her türlü ipucu işimize yarar!

Benzer bir durum bende de olmuştu, toprak sıkıştıkça kökler yeterince hava ve besin alamıyor. Çapalama ve organik bir sıvı gübre kullanmak gerçekten fark yaratabiliyor. Ben de kompost çayı kullanıyorum ve sonuçlar oldukça tatmin edici. Ayrıca, toprağa biraz odun külü karıştırmak da faydalı olabilir; bu, hem pH dengesini sağlar hem de bitkilere ek besin sunar. Başka yöntemler denemek isteyenler için de bu öneriler etkili olabilir.

Geri