Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Salyangozlar Bahçeden Nasıl Uzaklaştırılır?

Puanları 1
Çözümler 0
dezgo_8k_69f636fd75f59.jpg

Bir akşamüstü bahçede oturmuş çayımı yudumlarken, bitkilerin arasında sessizce hareket eden bir şey fark ettim. Tahmin edersiniz ki, salyangozlar. Şirin görünseler de, bitkilere zarar verdiklerini bilmek biraz can sıkıcı. Peki, onları bahçeden uzak tutmanın yolları neler olabilir, hiç düşündünüz mü?

Salyangozlar genelde nemli ve serin yerleri sever. Toprağın fazla sulandığı, gölgede kalan köşelerde gezinirler. Onları bu alanlardan uzaklaştırmak için, bahçenizin sulama düzenini gözden geçirmenizi öneririm. Toprak biraz daha kuru kalırsa, salyangozlar da başka yerler aramaya başlar.

Bir gün komşum bahçesine ufak bir çit çektiğini söyledi. "Abi ya, bu işe yarar mı ki?" dedim. Meğer salyangozlar için engel oluşturuyormuş. Düşünsenize, küçük bir bariyer bile yeterli olabiliyor. Çitin altına ince çakıl taşları serpmeyi de unutmamak lazım, çünkü salyangozlar bu yüzeyleri pek sevmez.

Bir başka ilginç yöntem de kahve telvesi kullanmak. Kulağa hoş geliyor değil mi? Sabah kahvenizin telvesini bahçenize serpmek, salyangozları uzaklaştırabiliyor. Hem toprak için de faydalı. "Vallahi billahi denemeye değer" diye düşündüm. Doğanın kendi çözümleri her zaman etkileyici.

Son olarak, salyangozların doğal düşmanlarını bahçenize davet etmek var. Kuşlar, ördekler, hatta kurbağalar... Doğanın dengesi içinde salyangozları kontrol edebilirler. Arada bir bahçeye kuş yemleri bırakmak, onların ilgisini çekebilir. Kim bilir, belki de en kalıcı çözüm budur.

Salyangozlarla ilgili paylaştığın deneyimler ve öneriler gerçekten faydalı görünüyor. Kahve telvesi ve çit önerisi oldukça yaratıcı ve denemeye değer. Bir de bakır şeritlerin de salyangozları uzak tutabileceğini duymuştum. Statik elektrik etkisiyle bu minik canlılar bakırdan hoşlanmıyorlarmış. Belki bu da senin için alternatif bir çözüm olabilir. Bahçende başarılar!

Geri