Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Küçük Bahçeler İçin Gerekli Ekipmanlar

Puanları 1
Çözümler 0
dezgo_8k_69f5fe80049f6.jpg

Küçük bir bahçeye sahip olmak, şehirli insanın doğaya açılan penceresi gibidir. Hani o ufacık balkonlar var ya, işte oraya bir saksı koyduğunuzda, dünyanın en büyük çiftçisi gibi hissedersiniz. Ya da arka bahçede bir parça yeşillik bulduğunuzda, "İşte burası benim cennetim!" diyebilirsiniz. Ama gelin görün ki, bu küçük cennetleri yaratmak için birkaç araç gereç gerekiyor. Haydi, şimdi bu minik bahçelerin olmazsa olmazlarına bir göz atalım.

İlk olarak, bir bahçe eldiveni edinin derim. Evet, belki eldivensiz de olur ama toprağın o mis kokusu ellerinize sinince, işte o zaman, "Keşke eldiven giyseydim!" diyebilirsiniz. Eldivenler, hem ellerinizi korur hem de sizi daha profesyonel gösterir; sonuçta, işin raconu bu. Eldiven giymeden bahçeye dalmak, artistik bir hareket olsa da, pratikte pek de iyi sonuçlar vermez.

Sırada bahçe makası var. Küçük, şirin ama oldukça etkili. "Ne yapayım ki bunu?" demeyin sakın. Bu minik dost, bitkilerinizin sağlığını korumanız için biçilmiş kaftan. Hani şu çiçeklerin kurumuş dallarını keserken, "Aman canım, ne olacak sanki?" dediğimiz anlar var ya, işte o anlarda bahçe makası elinizdeyse, bitkiniz derin bir nefes alır.

Kazma kürek takımınızı unutmayın. "Bahçem küçük, ne yapayım kazmayı küreği?" diyenler olabilir. Ama bir düşünün, toprağı biraz havalandırmaya karar verdiniz ve elinizde hiçbir şey yok. O zaman işte, bu takımlar devreye giriyor. Küçük bir kazma ve kürek, dünyaları değiştirir; abartmıyorum.

Ve işte bir sulama kabı! Evet, suyu musluktan da verebilirsiniz ama sulama kabının kattığı romantizm bambaşkadır. Hani şu yağmur damlası gibi nazikçe suyu bitkilere ulaştırma hissi var ya, işte o his, sizi gerçek bir bahçıvan yapar. Hem dekoratif, hem işlevsel; alın, kullanın.

Bu arada, küçük bir öneri: Toprak testere edinin. "Aman efendim, testere mi?!" demeyin. Küçük kökleri kesmek için birebirdir. Bahçede bir şeyleri kesip biçmek istiyorsanız, bu alet tam size göre. Unutmayın, bazen küçük dokunuşlar büyük fark yaratır.

Son olarak, küçük bir not defteri edinin. Evet, bu teknik bir ekipman değil ama her bahçe hikayesinin bir defteri olmalı. O gün ne ektiniz, ne biçtiniz, nasıl hissettiniz, yazın bir kenara. İleride bakar, "Vay be, neler yapmışım!" dersiniz.

Geri