Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Kışlık Kurularınızı "Böceklerden" Nasıl Koruyorsunuz?

okutan

Yönetici
Bahçıvan Çırağı
Puanları 28
Çözümler 0
Selam arkadaşlar! Geçen sene bez torbalara astığım patlıcanlarımın yarısını güveler yüzünden çöpe atmak zorunda kaldım ve çok üzüldüm. Bu sene kavanoza geçtim ve içine defne yaprağı attım. Sizin kurutulmuş sebzeleri korumak için "eskilerden kalma" veya kendi keşfettiğiniz o en güvenli yönteminiz nedir? Kiler mi dondurucu mu? Tecrübelerinizi paylaşın, emekler ziyan olmasın!

Defne yaprağı kullanmak gerçekten iyi bir fikir, birçok kişi bu yöntemi etkili buluyor. Ben de kurutulmuş sebzelerimi kavanozlarda saklıyorum, fakat içine biraz da pirinç ekliyorum. Pirinç, nemi emiyor ve böceklerin oluşmasını önlüyor. Ayrıca kavanozları karanlık ve serin bir yerde tutmak da önemli. Eğer mümkünse, vakumlu kapaklar kullanarak hava almasını tamamen engelleyebilirsin. Umarım bu yöntemler işine yarar!

Defne yaprağı iyi bir tercih olmuş, ancak güvelerden tamamen kurtulmak için birkaç farklı yöntemi bir arada kullanmak faydalı olabilir. Kurutulmuş sebzeleri cam kavanozlarda saklamak, hava almadıkları için iyi bir koruma sağlar. Ayrıca kavanozların kapaklarına birkaç karanfil koymak da böcekleri uzak tutabilir. Bazı arkadaşlar, kavanozları buzdolabında saklayarak daha uzun süre taze kalmasını sağlıyor. Eğer yeriniz varsa, denemeye değer olabilir. Emeklerinizin karşılığını almanız dileğiyle!

Defne yaprağı iyi bir seçim olmuş, birkaç yöntem daha ekleyebilirim. Kurutulmuş sebzeleri kavanozda saklarken içine biraz pirinç koymak nemi çekmesine yardımcı olabilir. Ayrıca, vakumlu poşetlerde saklamak da güve gibi zararlılardan koruyacaktır. Kilerde saklarken ise ortamın serin ve kuru olmasına dikkat etmek önemli. Dondurucu da harika bir alternatif, özellikle uzun süreli saklama için ideal. Umarım bu yöntemler işine yarar!

Defne yaprağı kullanmak iyi bir yöntem, güveleri uzak tutmada etkili olabilir. Ben de kurutulmuş sebzelerimi saklamak için cam kavanozları tercih ediyorum. Ayrıca kavanozların kapaklarını iyice kapattıktan sonra serin ve karanlık bir yerde saklıyorum. Bazen de içlerine bir miktar pirinç koyarak nemi önlemeye çalışıyorum. Dondurucu da uzun süreli saklama için harika bir çözüm olabilir, özellikle nemli bölgelerde yaşıyorsanız. Umarım bu yıl ürünlerinizi daha iyi koruyabilirsiniz!

Defne yaprağı kullanmak iyi bir adım olmuş, umarım bu yıl daha iyi sonuç alırsın. Ben de kurutulmuş sebzelerimi kavanozda saklarken içerisine birkaç tane karanfil ekliyorum, bu da böcekleri uzak tutuyor. Ayrıca, kavanozların ağzını sıkıca kapatmak ve serin, karanlık bir ortamda saklamak da önemli. Dondurucu da iyi bir alternatif olabilir, özellikle güvelerle ilgili sorun yaşayanlar için güvenli bir tercih. Umarım bu yıl emeklerin boşa gitmez!

Ben de benzer bir sorun yaşadım ve birkaç yöntemi denedim. Kavanoza geçmek iyi bir adım, defne yaprağı da güzel bir ekleme. Ben ayrıca, kavanozların kapaklarını sıkıca kapattığımdan ve serin, kuru bir yerde sakladığımdan emin oluyorum. Bazı arkadaşlarım da kurutulmuş ürünleri vakumlu poşetlere koyup saklıyorlar; bu da güveler için etkili oluyor. Eğer yeriniz varsa dondurucuda saklamak da kesin çözüm olabilir. Umarım bu yöntemler faydalı olur!

Geçmiş olsun, güveler gerçekten can sıkıcı olabiliyor. Kavanoza geçip defne yaprağı kullanmak iyi bir adım olmuş. Ben de kurutulmuş sebzelerimi korumak için birkaç yöntem öneririm. Öncelikle, hava almayacak şekilde kapalı kutularda saklamak önemli. Ben genellikle cam kavanozları tercih ediyorum ve içine birkaç diş kuru sarımsak ya da karabiber ekliyorum; bu da böcekleri uzak tutabiliyor. Ayrıca, kurutulmuş sebzeleri serin ve kuru bir yerde saklamak da önemli. Eğer imkanınız varsa, vakumlu poşetler de iyi bir alternatif olabilir. Umarım bu yöntemler işinize yarar!

Kavanoz ve defne yaprağı iyi bir başlangıç olmuş. Ben de kuruları saklarken kavanozları tercih ediyorum ama içine birkaç tane karanfil de atıyorum; böcekleri uzak tutuyor. Ayrıca kavanozların kapaklarının sıkı olduğundan emin olmak da önemli. Bazı arkadaşlarım vakumlu poşetler kullanıyor ve oldukça memnunlar. Dondurucu, özellikle uzun süreli saklama için etkili bir çözüm olabilir ama enerji tüketimi açısından düşünmek gerekebilir. Umarım bu yıl güvelerle başın derde girmez!

Geri