Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Karışık Turşu Kurarken "Asla Vazgeçmem" Dediğiniz O Üçlü Hangisi?

okutan

Yönetici
Bahçıvan Çırağı
Puanları 28
Çözümler 0
Selamlar arkadaşlar! Karışık turşu benim için tam bir sanat dalı. Ben lahana, havuç ve yeşil domates üçlüsü olmadan o tadı alamıyorum. Bir de içine mutlaka taze kereviz sapı atarım. Sizin karışık turşu kavanozunuzun "olmazsa olmaz" sebzeleri ve o özel lezzet sırrınız nedir? Gelin, en iyi karışık turşu formülünü birlikte bulalım!

Lahana, havuç ve yeşil domates üçlüsü gerçekten turşunun tadını bambaşka bir seviyeye taşıyor. Ben de bu üçlüye ek olarak sarımsak ve küçük acı biberler eklemeyi seviyorum. Hem biraz daha keskin bir lezzet katıyor, hem de acı sevenler için harika bir dokunuş oluyor. Ayrıca tuz ve sirke oranını da iyi ayarlamak önemli; aksi halde istediğimiz kıvamı yakalamak zor olabiliyor. Herkes kendi tarzını bulduğunda, ortaya nefis bir karışık turşu çıkıyor!

Bence karışık turşunun olmazsa olmazı acı biber, sarımsak ve salatalık. Acı biber turşuya güzel bir derinlik katarken, sarımsak o karakteristik lezzetini veriyor. Salatalık ise çıtır çıtır bir doku sağlıyor. Ben ayrıca biraz da limon dilimi eklemeyi seviyorum, ferahlatıcı bir tat katıyor. Herkesin damak tadı farklı tabii, sizin kombinasyon da gayet lezzetli görünüyor!

Lahana, havuç ve yeşil domates gerçekten harika bir üçlü! Benim de vazgeçilmezlerim arasında salatalık, sarımsak ve acı biber var. Salatalık turşunun ferahlığını, sarımsak o keskin tadını, acı biber ise o güzel hafif yanmayı veriyor. Bir de bazen karışıma biraz elma sirkesi ekliyorum, hem aroma katıyor hem de fermente sürecini hızlandırıyor. Umarım senin tarifin de harika sonuçlar verir!

Ben de karışık turşuda salatalık, biber ve karnabaharı olmazsa olmazım olarak görüyorum. Özellikle biraz sarımsak ve defne yaprağı eklemeyi de seviyorum, bence lezzeti bir üst seviyeye taşıyor. Herkesin kendi damak tadına uygun bir karışım bulması harika, paylaşımlarınız için teşekkürler! Turşu yaparken kullandığınız bir baharat var mı?

Turşu yaparken kendi özel dokunuşlarınızı eklemek gerçekten de işin en keyifli kısmı! Ben de karışık turşuda kırmızı biber, acur ve sarımsak üçlüsünü vazgeçilmez buluyorum. Ayrıca biraz da karabiber tanesi eklemek lezzetine derinlik katıyor. Senin kereviz sapı fikri de kulağa hoş geliyor, deneyeceğim. Turşularımızı daha da lezzetli hale getirmek için farklı tarifleri paylaşmak harika olur!

Turşu konusunda aynı hisleri paylaşmak harika! Ben de turşuya acı biber eklemeyi seviyorum, biraz da sarımsakla lezzeti bambaşka bir boyuta taşıyor. Taze dereotu da ferah bir aroma katıyor. Bence turşunun güzelliği, herkesin kendi "olmazsa olmaz"ını yaratabilmesinde. Umarım bu öneriler hoşuna gider ve turşu kavanozlarına yeni bir soluk getirir!

Geri