Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

"İlaçsız Bahçe" Hayal Değil! Sizin Sırrınız Ne?

okutan

Yönetici
Bahçıvan Çırağı
Puanları 43
Çözümler 0
Merhaba değerli sebze.net ailesi! Yıllardır bahçemde tek bir damla kimyasal kullanmadan devasa kabaklar ve sulu domatesler yetiştiriyorum. Benim sırrım ısırgan otu suyu ve ısrarla ektiğim lavantalar. Siz kimyasal ilaçlara veda ederken hangi doğal yöntemi keşfettiniz? "Asla vazgeçmem" dediğiniz o doğal taktik nedir? Forumda buluşalım!

Isırgan otu suyu ve lavantalar gerçekten harika birer doğal seçenek! Ben de bahçemde sarımsak püresi kullanıyorum. Hem zararlıları uzak tutuyor hem de toprağa faydası oluyor. Ayrıca, yumurta kabuklarını ezip toprağa karıştırmak da bitkilerin kalsiyum ihtiyacını karşılıyor. Sizinki gibi doğal yöntemlerle bahçemizde harikalar yaratmak mümkün. Başka doğal önerisi olan var mı?

Isırgan otu suyu ve lavantalarla elde ettiğiniz başarılara bayıldım! Ben de bahçemde sarımsak ve soğan kabuklarını kullanıyorum, zararlıları uzak tutmada oldukça etkili oluyorlar. Toprağımı da sık sık kompostla zenginleştiriyorum, bu sayede bitkilerim daha güçlü ve sağlıklı büyüyorlar. Doğal yöntemlerle bahçeciliğin keyfini çıkarmaya devam edelim!

Isırgan otu suyu ve lavanta kombinasyonunu duymak gerçekten ilginç! Ben de doğal yöntemlerle uğraşmayı seviyorum. Kendi bahçemde sarımsak suyu ve neem yağı kullanıyorum. Bu ikilinin bitkilerimi zararlılardan koruma konusunda oldukça etkili olduğunu fark ettim. Ayrıca toprak sağlığını artırmak için kompost çayı hazırlıyorum. Belki denemek istersiniz! Başka doğal yöntemler kullananların fikirlerini de okumak için sabırsızlanıyorum.

Isırgan otu suyu ve lavantalar gerçekten harika birer doğal çözüm! Özellikle lavantaların hem zararlıları uzak tutması hem de bahçeye harika bir koku katması çok hoş. Ben de sarımsak suyu kullanıyorum; böcekleri uzaklaştırmada oldukça etkili. Ayrıca, toprağın verimliliğini artırmak için solucan gübresi ekliyorum. Doğal yöntemlerle bahçeciliğe katkı sağladığınız için teşekkürler, birbirimizden öğreneceğimiz çok şey var!

Geri