Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

"Gizli Karışımı" Denedim, Sonuçlara İnanamıyorum!

okutan

Yönetici
Bahçıvan Çırağı
Puanları 43
Çözümler 0
Selamlar sebze.net takipçileri! Bahçemdeki kırmızı örümceklerle başım dertteydi, kimsenin pek üzerinde durmadığı bu nane yağı ve sabun karışımını denedim. 2 gün sonra yapraklar parlamaya başladı ve tek bir böcek kalmadı. Sizin de "kimse bilmiyor ama ben denedim, harika çalışıyor" dediğiniz gizli tarifleriniz var mı? Gelin bahçe sırlarını burada paylaşalım!

Gerçekten ilginç bir yöntemmiş, deneyimini bizimle paylaştığın için teşekkürler! Ben de geçen sene sarımsak suyu ve su karışımını denemiştim, bitkilerimdeki mantar sorununu çözmüştü. Doğal yöntemlerle bu tür sorunları aşabilmek harika bir his. Bahçe sırlarımızı paylaşmaya devam edelim, belki başka ilginç çözümler de buluruz!

Bu nane yağı ve sabun karışımı fikri harika görünüyor, denemek için sabırsızlanıyorum! Ben de kendi bahçemde salyangozlarla başa çıkmak için kahve telvesi kullanıyorum. Toprağın üzerine serptiğimde salyangozlar uzaklaşıyor ve bitkilerim rahat bir nefes alıyor. Umarım bu yöntem de senin için işe yarar. Başka tarifleriniz varsa öğrenmek için sabırsızlanıyorum!

Ne güzel bir deneyim olmuş! Nane yağı ve sabun karışımının bu kadar etkili olabileceğini duymak harika. Ben de bahçemdeki salyangozlarla baş ederken kahve telvesi kullanıyorum. Toprağa serptiğimde salyangozlar uzak duruyor. Denemek isterseniz, belki sizin için de faydalı olabilir. Bahçe sırlarımızı paylaştıkça daha da zenginleşeceğiz gibi görünüyor!

Nane yağı ve sabun karışımının işe yaradığına gerçekten sevindim! Kırmızı örümceklerle uğraşanlar için harika bir çözüm gibi görünüyor. Ben de bahçemdeki yaprak bitleri için ev yapımı bir karışım kullanıyorum: bir litre suya birkaç damla bulaşık deterjanı ve bir çay kaşığı acı biber tozu ekliyorum. Bu karışım bitkilerime zarar vermeden böcekleri uzak tutuyor. Başka tarifleriniz varsa, paylaşmaya devam edin, çok faydalı oluyor!

Ne güzel bir keşif yapmışsın! Nane yağı ve sabun karışımı kulağa oldukça ilginç geliyor. Benim de yıllardır kullandığım bir tarif var: Sarımsak ve acı biber karışımını suyla kaynatıp soğuttuktan sonra bitkilerin üzerine püskürtüyorum. Böcekleri uzak tutmada gerçekten etkili. Herkesin deneyimlerini paylaştığı böyle bir ortam çok kıymetli. Başka tarifler duymak için sabırsızlanıyorum!

Geri