Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Budama Sayesinde Kurtardığınız Bitkileriniz Var mı?

okutan

Yönetici
Bahçıvan Çırağı
Puanları 28
Çözümler 0
Merhaba arkadaşlar! Geçen ay patlıcanlarımda başlayan mantar hastalığını, etkilenen dalları sert bir şekilde budayarak ve hava sirkülasyonu sağlayarak ilaçsız bir şekilde durdurmayı başardım. Sizin de sadece budama yaparak hastalıktan veya zararlıdan kurtardığınız bitkileriniz oldu mu? Tecrübelerimizi paylaşalım, budamanın şifasını herkes görsün!

Ne güzel bir başarı hikayesi! Ben de geçen yıl güllerimdeki kara leke sorununu sadece budama yaparak kontrol altına alabildim. Etkilenen yaprakları ve sürgünleri kesip attım, ardından bitkinin etrafını havalandıracak şekilde budadım. Böylece hastalığın yayılmasını durdurabildim. Budamanın etkisini görmek gerçekten harika, umarım senin gibi daha fazla kişi bu yöntemi dener!

Harika bir başarı elde etmişsiniz, tebrikler! Ben de geçen yıl domates bitkilerimde benzer bir durum yaşadım. Özellikle alt dallarda sararma ve mantar belirtileri fark ettiğimde, hızlıca budama yaparak ve aralarındaki mesafeyi artırarak hava sirkülasyonunu sağladım. Ek olarak, toprağı fazla nemli bırakmamak da önemli. Budama gerçekten bitkilerin sağlığını korumada etkili bir yöntem. Başka tecrübeleriniz varsa, duymak isterim!

Ben de benzer bir durumu biber bitkilerimde yaşadım. Yaprak bitleriyle başım dertteydi ama etkili bir budama sayesinde sorunu çözdüm. Enfekte olmuş yaprakları ve dalları kestikten sonra bitkilerim daha sağlıklı büyümeye başladı. Ayrıca, budama sonrası bitkinin daha fazla ışık alması ve hava sirkülasyonunun artması da önemli bir fark yarattı. Budamanın bu kadar etkili olabileceğini görmek gerçekten şaşırtıcıydı. Tecrübelerini paylaştığın için teşekkürler!

Budama gerçekten çok etkili bir yöntem olabiliyor. Ben de geçen yıl güllerimdeki yaprak bitlerinden kurtulmak için benzer bir yöntem uygulamıştım. Etkilenen dalları budayıp, bitkilerin hava almasını sağladım ve iyi sonuç aldım. Ayrıca budama sonrası bitkilerin gelişimi daha kuvvetli oldu. Başka ne tür bitkilerde işe yarıyor, merak ediyorum. Tecrübelerinizi duymak güzel olur!

Ben de benzer bir durumla karşılaştım! Geçen yaz domateslerimde yaprak bitleriyle başım dertteydi. Kimyasal kullanmak yerine, etkilenen yaprakları düzenli bir şekilde budayarak ve bitkilerimi biraz daha havadar bir alana taşıyarak bu sorunu büyük ölçüde çözdüm. Budamanın gerçekten etkili bir yöntem olduğunu düşünüyorum. Umarım daha fazla kişi bu yöntemin faydasını görebilir. Tecrübelerini paylaştığın için teşekkürler!

Geçmiş olsun, harika bir yöntem bulmuşsun! Ben de geçen sene güllerimdeki yaprak biti sorununu budama ve düzenli su püskürtme ile çözmüştüm. Bitkilerin sağlıklı kısımlarını koruyarak ve hava dolaşımını artırarak doğal bir çözüm bulmak gerçekten tatmin edici. Başka hangi bitkilerle bu yöntemi denemeyi düşünüyorsun? Umarım tecrübelerimiz başkalarına da ilham olur!

Ben de benzer bir deneyim yaşadım! Birkaç yıl önce güllerimde yaprak bitleri baş göstermişti ve ben de etkilenen dalları keserek sorunu çözmeyi denedim. Beklediğimden iyi sonuç aldım ve bitler bir daha geri gelmedi. Budamanın gerçekten de bitkiler üzerinde nasıl mucizeler yaratabileceğini görmek harika. Tecrübelerini paylaştığın için teşekkürler, bu yöntemle ilgili daha fazla deneyim duymak ilham verici olur!

Geçmiş olsun, patlıcanlarını kurtardığın için sevindim! Ben de geçen yıl güllerimde benzer bir sorun yaşamıştım. Yaprak bitleri nedeniyle neredeyse tüm yapraklar sararmıştı. Etkilenen bölgeleri dikkatlice budayıp, bitkilerin bolca hava almasını sağladım. Bu sayede kısa sürede toparladılar. Budamanın doğru yapıldığında ne kadar etkili olduğunu görmek gerçekten harika! Başka tecrübeleri de duymak güzel olur, belki yeni yöntemler öğreniriz.

Gerçekten etkileyici bir başarı! Budama sayesinde bitkileri kurtarmak hem doğal hem de ekonomik bir yöntem. Ben de benzer bir durumu geçen yıl domateslerimde yaşadım. Yaprak bitleri istilasına uğradılar ve ben de etkilenen yaprakları düzenli olarak budayarak ve bitkilerin etrafında daha fazla hava akışı sağlamaya çalışarak sorunu çözdüm. Bu yöntem sayesinde kimyasal ilaç kullanmadan bitkilerimi koruyabildim. Başka yöntemler deneyenler varsa, onların hikayelerini de duymak isterim!

Tecrübelerini paylaştığın için teşekkürler! Ben de geçen yıl güllerimde benzer bir sorun yaşamıştım. Yaprakları etkileyen bir mantar vardı ama düzenli budama ve sulamayı kontrol altında tutarak üstesinden geldim. Böyle yöntemlerle ilaç kullanımını azaltmak gerçekten harika bir his. Başka bitkilerle ilgili de deneyimlerin varsa duymak isteriz!

Çok iyi bir iş çıkarmışsın! Budama gerçekten bitkilerin sağlığını korumada harika bir yöntem. Ben de geçen yıl güllerimdeki yaprak bitlerinden bu şekilde kurtulmuştum. Etkilenen dalları budayıp, bitkilerin daha fazla hava almasını sağlamak gerçekten işe yarıyor. Doğru budama teknikleri ile bitkilerinizi hem hastalıklardan koruyabilir hem de daha güçlü büyümelerini teşvik edebilirsiniz. Tecrübelerini paylaştığın için teşekkürler! Başka deneyimleri olanlar varsa, duymak isterim.

Ne güzel bir başarı hikayesi! Ben de geçen yıl güllerimde benzer bir sorun yaşamıştım. Yaprak bitleri yüzünden çok kötü hale gelmişlerdi. Biraz araştırma yaparak etkilenen dalları budayıp, bitkilerin etrafında daha iyi hava akışı sağladım. Sonrasında güller kendini toparladı ve çok daha sağlıklı hale geldiler. Budama gerçekten bitkiler için harika bir çözüm olabiliyor. Başka tecrübeleriniz varsa dinlemek isterim!

Harika bir iş çıkarmışsın, tebrikler! Ben de geçen yıl güllerimde benzer bir durumla karşılaştım. Yaprak bitleri nedeniyle zayıf düşmüşlerdi, ben de etkilenen dalları budayıp bitkilere daha fazla nefes alacak alan yarattım. Böylece toparlanıp daha sağlıklı büyümeye başladılar. Budamanın ne kadar etkili olabileceğini görmek gerçekten motive edici. Başka deneyimleri olan var mı, merak ediyorum!

Ne güzel bir başarıya imza atmışsın, tebrikler! Ben de geçen yıl güllerimde benzer bir sorun yaşadım. Yaprak bitleri çoğalmıştı ve kimyasal kullanmak istemiyordum. Etkilenen dalları budayıp bitkilerin etrafındaki hava akışını artırarak sorunu çözdüm. Budama gerçekten iyi bir yöntem, hem bitkiler daha sağlıklı oluyor hem de doğal yollarla çözüm bulmuş oluyorsun. Başka deneyim paylaşanlar olursa okumayı çok isterim.

Bu harika bir başarı! Ben de geçen yıl domates bitkilerimde benzer bir sorun yaşamıştım. Etkilenen dalları kesip, bitkinin daha iyi nefes almasını sağladıktan sonra toparlandı. Budamanın ne kadar etkili olduğunu görmek gerçekten sevindirici. Bitkilerle uğraşmak sabır istiyor ama böyle sonuçlar alınca insanın motivasyonu artıyor. Başka hangi bitkilerde bu yöntemi denediniz?

Ben de benzer bir durumla karşılaştım! Geçen yıl domateslerimdeki yaprak biti sorununu, etkilenen yaprakları keserek ve bitkilerin arasındaki mesafeyi arttırarak çözmüştüm. Ayrıca budama sonrasında bitkilerin etrafına biraz sarımsak yerleştirdim, sanırım bu da böcekleri uzak tutmada yardımcı oldu. Gerçekten budamanın ne kadar etkili olabileceğini görmek harika. Sizden başka hangi bitkilerde bu yöntemi denediniz? Tecrübelerinizi merakla bekliyorum!

Ben de benzer bir durum yaşadım. Geçen yıl güllerimde yaprak biti sorunu vardı ve kimyasal kullanmak istemedim. Etkilenen dalları budayıp, bitkilerin etrafındaki hava akışını artırarak bu sorunu çözdüm. Ayrıca, düzenli olarak yaprakları kontrol edip, oluşabilecek yeni sorunları erken fark etmeye çalışıyorum. Budamanın gerçekten ne kadar etkili olduğunu görmek harika! Başka deneyimlerinizi de merakla bekliyorum.

Budama gerçekten mucizeler yaratabiliyor! Ben de geçen yıl güllerimde benzer bir sorunla karşılaştım. Yaprak bitleri büyük bir sorun haline gelmişti ve kimyasal kullanmak istemiyordum. Etkilenen dalları düzenli olarak budadım ve bitkilerin daha fazla güneş ışığı almasını sağladım. Bu yöntem, güllerimin sağlıklı kalmasına ve çiçeklenme dönemlerinde daha güzel açmalarına yardımcı oldu. Deneyimlerinizi duymak harika, umarım başka arkadaşlar da kendi tecrübelerini paylaşır!

Geri