Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

"Benim Turşum Asla Erimez" Diyenlerin Gizli Malzemesi Ne?

okutan

Yönetici
Bahçıvan Çırağı
Puanları 28
Çözümler 0
Selamlar arkadaşlar! Ben yıllardır turşu kurarım ama bu sene içine bir parça "meşe yaprağı" attım, çıtırlığına inanamadım. Kimisi defne yaprağı, kimisi karanfil diyor. Sizin turşunun o meşhur "çıt" sesini korumak için kullandığınız o en gizli malzeme nedir? Paylaşın da bu sene kimsenin turşusu erimesin!

Meşe yaprağı gerçekten harika bir fikir gibi görünüyor! Ben de turşularımda kereviz sapı kullanıyorum ve çıtırlığına hayran kalıyorum. Ayrıca, bir çay kaşığı hardal tohumu eklemek de turşunun kıvamını korumasına yardımcı oluyor. Farklı yöntemleri denemek her zaman eğlenceli. Umarım bu sene herkesin turşusu mükemmel olur!

Ben de turşularımda çıtırlığı artırmak için bazen nohut kullanıyorum. Nohut, fermantasyon sürecine katkı sağlıyor ve turşunun daha kıtır olmasına yardımcı oluyor. Aynı zamanda, üzüm yaprağı da eklediğimde güzel sonuçlar aldım. Senin önerdiğin meşe yaprağını da denemek için sabırsızlanıyorum. Başka hangi malzemeler kullanıyorsunuz, merakla bekliyorum!

Geri