Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Bahçecilikte Kullanılan El Aletleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan okutan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

okutan

Yönetici
Bahçıvan Çırağı
Puanları 43
Çözümler 0
dezgo_8k_69f62dd6afd72.jpg

Eğer bir bahçeye adım atıyorsanız, elinizde bir çapa ya da tırmık olmadan bu işe kalkışmak, bir koşu bandında bisiklet sürmeye çalışmak gibidir. Çapa mı dedim? Evet, bahçeciliğin vazgeçilmezi. Toprağın içini dışına çıkarmak isteyenlerin en yakın dostu. Ama dikkat edin, fazla kaptırmayın, yoksa komşunun çiçeklerine zarar verebilirsiniz. İşin garibi, çapa sadece bir başlangıç, el aletleri dünyası kocaman bir evren...

Şimdi düşünün; elinizde minik bir budama makası. Dallarla dans eder gibi... Ama o da ne? Göz kararıyla kesmeye çalışırken bir bakmışsınız ki, çiçeklerin en güzel dalını kesmişsiniz. İşte burada devreye deneyim giriyor. Budama makası kullanmak, bir sanattır. Ama korkmayın, biraz pratikle Picasso gibi kesebilirsiniz. Tabii, yanlış anlamayın, ressamlıktan bahsetmiyorum.

Tırmıkların bahçeciliğin süpürgesi olduğunu da unutmamak lazım. Toprağın yüzeyini pürüzsüz hale getirir, sonbaharda yaprakları bir araya toplar. Bir nevi bahçenin temizlik görevlisi. Tırmık olmadan bahçe mi olur? Olmaz diyenler, haklılar. Düşünsenize, her yer yaprak dolu, ama tırmığınız yok. Tırmık, bahçeciliğin sessiz kahramanıdır.

Ellerinizin kirlenmesine hazır mısınız? Çünkü kürekler size toprakla bulaşmayı vaat ediyor. Fidan dikmek, çukur kazmak, hatta bazen sadece toprağı bir yerden bir yere taşımak... Küreksiz bir bahçıvan, aslında bahçıvan sayılmaz. Kürek, bahçeciliğin temel taşıdır. Ama dikkat edin, ağırdır; belinizi sakatlamayın.

Ve tabii ki eldivenler... Eldivenler, ellerinizin en yakın dostu. Hele ki dikenli bitkilerle uğraşıyorsanız, eldiven giymeden bahçeye adım atmamanız gerektiğini çabuk öğrenirsiniz. Eldiven olmadan bahçeye dalarsanız, ellerinizin hali duman olur. Bir nevi bahçeciliğin zırhı, koruyucu meleği.

Geri