Hakan A
Aktif Üye
Bahçe hortumu seçerken bir insanın kendini çiçek açtıran bir bahçıvan gibi hissetmesi pekâlâ mümkün. Bak şimdi, herkes bahçesinde bir cennet yaratmak ister. Ama sorarım size, hangi hortum bu cennetin anahtarı? Sanki bahçede birer sihirli değnek gibi iş görür hortumlar ya, bir de doğru olanını seçebilirseniz... Evet, o zaman işler bambaşka bir hal alıyor.
Peki, kaç metre olmalı bu hortum? İnsan düşünmeden edemiyor. Bahçenin büyüklüğüne göre mi, yoksa suyun ulaştığı mesafe göz önünde bulundurularak mı? İşte burada devreye giren temel bir terim var: su basıncı. Evinizin su basıncı düşükse, uzunca bir hortum seçmek işleri pek de kolaylaştırmayacaktır. Vallahi, bir de hortumun ağırlığını hesaba katın. Sonuçta kimse ağırlık çalışmaya gelmedi bahçeye, değil mi?
Malzeme de ayrı bir mevzu. Plastik mi, kauçuk mu, yoksa PVC mi? Her biri kendi içinde avantaj ve dezavantajları barındırır. Plastik hafif, kauçuk dayanıklı, PVC ise genelde daha ekonomik... İşte burada devreye giren o meşhur "kullanım amacı" faktörü var. Ama insan karar veremiyor, değil mi? Hele hele hortumun ucunda su akıtan bir mekanizma varsa, işler iyice karmaşıklaşıyor.
Bir de sızıntı meselesi var ki, aman Allah'ım! Hortumun kaliteli olması bu yüzden önemli. Kimse bahçesini suyla doldurmak istemez. Hortumun ucunu kontrol etmekte fayda var, yoksa su damla damla bahçenin her yanına yayılır. Hortumun bükülmez olması da önemli bir detay. Düşünsene, tam suyun ulaşması gereken yere gelmişsin, hortum bükülmüş... Sinir bozucu!
Hortumun rengine de dikkat edin derim. Sarı mı, yeşil mi, belki de kırmızı? Sanki bahçede bir moda şovu yapıyorsunuz. Fakat bir de görünürlük meselesi var; bahçede yürürken hortuma takılmak istemezsiniz. Renk, işin estetik kısmı kadar pratikliğini de etkiler. Ama olsun, sonuçta bahçeniz sizin kişisel cennetiniz, değil mi?