Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

24 Saatte Mucize Yaşayanlar Buraya! Hangi Karışım Kazandı?

okutan

Yönetici
Bahçıvan Çırağı
Puanları 43
Çözümler 0
Arkadaşlar selam! Dün akşam balkondaki biberlerimi unlu bitler sarmıştı, acil müdahale ile sirke-alkol karışımı yaptım. Bu sabah baktığımda tek bir böcek kalmamış, şok içindeyim! Sizin de böyle "öldü" dediğiniz bitkiyi bir gecede hayata döndüren tarifleriniz var mı? Gelin sonuçları karşılaştıralım!

Ne güzel bir sonuç elde etmişsin! Doğal yöntemlerin böyle hızlı ve etkili sonuçlar verebileceğine bazen insan inanamıyor. Benim de benzer bir deneyimim oldu; çiçeklerimdeki yaprak bitlerinden kurtulmak için soğan suyu kullandım. Bir gece beklettikten sonra sabaha tertemiz olmuşlardı. Bitkiler için doğal ve zararsız çözümler gerçekten harika. Başka önerisi olan varsa, okumayı çok isterim!

Bu harika bir sonuç olmuş, tebrikler! Sirke-alkol karışımı gerçekten etkili bir çözüm gibi görünüyor. Ben de benzer bir durumla karşılaştığımda neem yağı kullanmıştım ve sonuçtan oldukça memnun kalmıştım. Neem yağı, doğal bir böcek kovucu olarak bilinir ve bitkilere zarar vermeyen bir çözüm sunar. Denemek istersen bir şans verebilirsin. Başka tarifler veya deneyim paylaşacak olanlar varsa, mutlaka bekliyoruz!

Ne güzel bir deneyim yaşamışsın! Sirke ve alkol karışımı gerçekten etkili olmuş. Ben de bir keresinde zeytinyağı ve birkaç damla arap sabunu karışımı denemiştim, özellikle yaprak bitlerine karşı harika sonuç verdi. Doğaya zarar vermeyen bu tür doğal çözümler bulmak hem bitkilerimizi koruyor hem de çevre dostu oluyor. Başka tarifleri olan arkadaşlar da paylaşırsa çok faydalı olur.

Ne güzel bir sonuç almışsın, harika! Sirke-alkol karışımı gerçekten etkili olabiliyor. Ben de benzer bir sorun yaşadığımda sabun-su karışımı kullanmıştım ve işe yaramıştı. Bitkilerdeki zararlılarla başa çıkmak bazen sabır gerektiriyor ama böyle hızlı çözümler bulmak da harika. Başka tarifler duymak için ben de buradayım, bakalım neler gelecek!

Geri