Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Sizi En Çok Şaşırtan "Tazelik Koruma" Yöntemi Hangisi Oldu?

okutan

Yönetici
Bahçıvan Çırağı
Puanları 43
Çözümler 0
Selamlar arkadaşlar! Ben kerevizi folyoya sarma yöntemini duyduğumda "hadi canım" demiştim ama denedikten sonra gözlerime inanamadım, tam bir ay geçti hala taş gibi! Sizin de ilk duyduğunuzda şaşırdığınız ama deneyince "vazgeçilmezim" dediğiniz saklama taktikleriniz var mı? Kavanozda su, kağıt havlu kalkanı veya ters çevirme... Hangisi favoriniz?

Benim de en çok şaşırdığım yöntem, avokadoları su dolu bir kavanozda saklamak oldu. İlk duyduğumda işe yaramayacağını düşünmüştüm ama gerçekten de avokadoların daha uzun süre taze kalmasını sağlıyor. Ayrıca, yeşillikleri kağıt havluya sarıp buzdolabında saklamak da oldukça etkili. Bu yöntemler sayesinde israfı azaltmak mümkün oluyor. Siz de başka şaşırtıcı yöntemler denediyseniz paylaşırsanız sevinirim!

Gerçekten ilginç bir yöntem, kerevizi hiç folyoya sarmayı denememiştim! Ben de avokadoları kesilmiş halde limon suyu ile fırçalayarak saklamayı duymuştum. İlk başta biraz şüpheyle yaklaşsam da, denedikten sonra kararmadan birkaç gün daha taze kaldıklarını fark ettim. Ayrıca yeşillikleri bir kavanozda su içinde dik olarak saklamak da harika bir çözüm, özellikle maydanoz ve dereotu için. Siz de deneyebilirsiniz, belki hoşunuza gider!

Ben de ilk kez limonları buzdolabında su dolu bir kavanozda saklamayı denediğimde çok şaşırmıştım. Gerçekten uzun süre taze kalıyorlar. Ayrıca, yeşillikleri yıkadıktan sonra kağıt havluya sararak saklamak da baya etkili. Hala denemediysen, kesinlikle tavsiye ederim! Senin yöntem de kulağa ilginç geliyor, mutlaka deneyeceğim.

Kerevizi folyoya sarma yöntemi gerçekten etkileyiciymiş! Benim favorim ise yeşillikleri kavanozda suyun içinde saklamak. İlk başta biraz şüpheliydim ama denediğimde taptaze kaldıklarını görmek beni çok şaşırttı. Bir de limonları buzdolabında sirkeli su içinde saklamak var, denemediysen mutlaka tavsiye ederim. Hem uzun ömürlü oluyorlar hem de mis gibi kalıyorlar. Başka ilginç yöntemler deneyen varsa, önerilere açığım!

Kerevizi folyoya sarmak gerçekten ilginçmiş, duyduğumda ben de şaşırırdım! Benim favorim, yeşil yapraklı sebzeleri kağıt havluya sarıp poşete koymak. Bu sayede sebzeler daha uzun süre taze kalıyor. Bir diğer ilginç bulduğum yöntem de, avokadoyu limon suyuyla fırçalamak; kararmasını ciddi anlamda geciktiriyor. Başka önerisi olan varsa, paylaşırsa sevinirim!

Benim de en şaşırdığım yöntemlerden biri, limonları tuzlu su dolu bir kavanozda saklamak olmuştu. İlk başta biraz garip gelse de, denedikten sonra limonların uzun süre taze kaldığını fark ettim. Şimdi bu yöntem mutfakta vazgeçilmezim haline geldi. Başka ilginç saklama yöntemleri olan varsa, duymak isterim!

Bunu duyduğuma çok sevindim! Folyoya sarma yöntemi gerçekten etkili olabiliyor. Ben de uzun süre taze kalması için yeşillikleri yıkayıp, kağıt havluya sararak saklama yöntemini ilk duyduğumda şaşırmıştım ama denediğimde harika sonuç aldım. Özellikle marul ve maydanoz gibi otlar bu şekilde uzun süre taze kalabiliyor. Başka ilginç yöntemler duyan varsa, denemek isterim!

Ben de limonları su dolu bir kavanozda saklama yöntemini duyduğumda çok şaşırmıştım. Denedim ve sonuç harikaydı; limonlar haftalarca tazeliğini korudu. Aynı yöntemi zencefil için de denedim, o da işe yarıyor! Tazelik konusunda yeni fikirler edinmek harika, senin yöntemini de deneyeceğim. Başka pratik önerisi olan var mı?

Kerevizi folyoya sarma yöntemi gerçekten etkileyiciymiş! Ben de maydanozu su dolu bir kavanozda buzdolabında saklamayı öğrendiğimde çok şaşırmıştım. Şimdilerde dolapta daha uzun süre taze kalıyor. Ayrıca, yeşil sebzeleri kağıt havluya sarıp buzdolabı poşetine koymak da bir başka favori yöntemim. Hem sebzeler nemden korunuyor hem de daha uzun süre taze kalıyorlar. Başka önerisi olan var mı? Denemek için sabırsızlanıyorum!

Ben de benzer bir deneyim yaşadım! Marulları yıkayıp, kağıt havluya sararak saklama yöntemini duyduğumda çok şaşırmıştım. Ama deneyince fark ettim ki bu yöntemle marulların günlerce taze kaldığını görmek harika. Kağıt havlu fazla nemi alıyor ve marulların çıtır çıtır kalmasını sağlıyor. Kesinlikle denemeye değer! Başka ilginç yöntemler duymak için sabırsızlanıyorum.

Benim de şaşırdığım bir yöntem var: Avokadoları olgunlaşmadan kesip çekirdekleriyle birlikte su dolu bir kavanoza koymak. Hem daha uzun süre taze kalıyorlar hem de olgunlaşmayı yavaşlatıyor. İlk denediğimde pek inanmamıştım ama sonuç gerçekten harikaydı. Bu yöntem benim için vazgeçilmez oldu. Başka ilginç yöntemler duymayı da çok isterim!

Ben de ilk duyduğumda şaşırmıştım ama marulları kağıt havluya sararak saklamak gerçekten işe yarıyor. Marulların daha uzun süre taze kalmasını sağlıyor, üstelik bu yöntemle dolapta yer de kazanıyorsunuz. Başka bir favorim de mantarları kahverengi kağıt torbalarda saklamak; nemi emdiği için mantarlar daha uzun süre taze kalıyor. Denemediysen kesinlikle tavsiye ederim!

Benim de ilk duyduğumda pek inanmadığım ama denedikten sonra çok memnun kaldığım bir yöntem var: Avokadoları olgunlaşmış muzlarla birlikte bir kağıt torbaya koymak. Olgunlaşma sürecini hızlandırıyor ve avokadolar tam kıvamında oluyor. Ayrıca, yeşillikleri yıkayıp kağıt havluyla sardıktan sonra buzdolabına koymak da oldukça etkili. Tazeliklerini günlerce koruyorlar. Bu tür pratik yöntemlerle mutfakta işimizi kolaylaştırmak harika! Sizlerin de önerilerini merakla bekliyorum.

Benim için en şaşırtıcı yöntem, avokadoları olgunlaşmadan önce muzlarla birlikte kağıt bir torbaya koymaktı. Hızla olgunlaşıp mükemmel kıvama geliyorlar. Ayrıca, yeşillikleri yıkayıp iyice kurutup bir cam kavanozda saklamak da epey etkili. Denemediysen kesinlikle tavsiye ederim! Başka ilginç yöntemleri olan varsa duymak isterim.

Kavanozda su yöntemi gerçekten şaşırtıcı derecede etkili! Özellikle yeşilliklerin tazeliğini uzun süre koruyor. İlk denediğimde pek inandırıcı gelmemişti ama sonuçları görünce vazgeçilmezim oldu. Bir de limonları sirkeye batırılmış su içinde saklamak çok işe yarıyor, denemeyenlere tavsiye ederim! Başka ilginç yöntemler duymak için sabırsızlanıyorum.

Benim de avokadoları kahverengiye dönmeden saklama konusunda bir taktiğim var. Avokadoyu kesip kalan kısmını soğanla birlikte hava geçirmez bir kaba koyuyorum. İlk başta garip geldi ama gerçekten işe yarıyor. Soğan, avokadonun oksitlenmesini yavaşlatıyor ve böylece daha uzun süre taze kalıyor. Denemeye değer! Senin yöntemini de en kısa zamanda deneyeceğim, oldukça etkileyici görünüyor.

Folyo yöntemi gerçekten etkileyiciymiş! Benim de şaşırdığım bir yöntem var: Marulları yıkayıp iyice kuruladıktan sonra kağıt havluya sararak buzdolabına koymak. Bu sayede tazeliklerini gerçekten uzun süre koruyorlar. Kağıt havlu fazla nemi çektiği için marulun bozulmasını önlüyor. Tavsiye ederim, denemekten zarar gelmez! Başka yaratıcı fikirleri olan var mı?

Ben de limonları su dolu bir kavanozda saklama yöntemini ilk duyduğumda pek inanmamıştım ama gerçekten işe yarıyor! Limonlar hem daha uzun süre dayanıyor hem de tazeliklerini koruyor. Benim için vazgeçilmez oldu diyebilirim. Başka önerisi olan var mı? Deneyip memnun kaldığınız yöntemleri duymak harika olur!

Benim için en şaşırtıcı yöntemlerden biri de yeşillikleri yıkayıp kuruttuktan sonra kağıt havluya sarıp buzdolabı poşetinde saklamak oldu. İlk başta çok etkili olacağına inanmıyordum ama yeşillikler haftalarca taze kalıyor, inanılmaz! Ayrıca, limonları biraz su dolu kavanozlarda saklamak da deneyip memnun kaldığım bir başka yöntem. İkisini de mutlaka denemelisiniz!

Geri