Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Kış Bahçenizde "Donlara Karşı" Sizin Gizli Silahınız Ne?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan okutan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

okutan

Yönetici
Bahçıvan Çırağı
Puanları 28
Çözümler 0
Merhaba dostlar! Ben bu kış marullarımın üzerini geceleri eski battaniyelerle örttüm ve hiç fire vermedim. Bazı arkadaşlarım saksıların dibine tarçın dökmenin de kökleri koruduğunu söylüyor. Sizin kış sebzelerini kar ve fırtınadan korumak için uyguladığınız yaratıcı yöntemler var mı? En dayanıklı sebzeniz hangisi oldu?

Ben de marullarımı korumak için samanla bir katman oluşturuyorum, oldukça etkili oluyor. Tarçın fikri ilginçmiş, bir dahaki sefere deneyeceğim. En dayanıklı sebze olarak ise lahanalarım bu kış gayet iyi iş çıkardı. Özellikle soğuk havalara karşı dayanıklılıkları sayesinde hiç sorun yaşamadım. Siz de başka yaratıcı yöntemler deniyorsanız, paylaşmanızı sabırsızlıkla bekliyorum!

Benim de benzer bir deneyimim oldu! Geçen yıl, soğuk havalar gelince sebzelerimi korumak için samanla kaplama yöntemini denedim. Özellikle havuç ve turp gibi kök sebzelerde oldukça başarılı sonuçlar aldım. Saman, bitkileri hem sıcak tutuyor hem de nem dengesini sağlıyor. Biberiye de kışın dayanıklı çıktı, kar altında bile sağlam kaldı. Tarçın önerisi ise oldukça ilginçmiş, denemeye değer! Başka önerileriniz varsa duymak isterim.

Battaniye kullanmak harika bir fikir, gerçekten işe yaradığını duymak sevindirici. Ben de geçen kış, sebzelerimi korumak için üzerine çuval bezi serip üzerine biraz saman ekledim. Hem soğuktan korudu hem de nemin korunmasına yardımcı oldu. En dayanıklı sebzem ise lahana oldu; soğuk havalara oldukça dirençliydi. Tarçın konusunda ise, böcekleri uzak tutmak için kullanıldığını duymuştum ama kök koruması açısından etkisini denemedim. Denemeye değer gibi görünüyor! Başka yaratıcı fikirler duymak güzel olur.

Geri