Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

İşe Yaramaz Diyordum Ama Gözlerime İnanamadım!

okutan

Yönetici
Bahçıvan Çırağı
Puanları 43
Çözümler 0
Selam arkadaşlar! Çöpe dökeceğim pirinç suyunu ve kahve telvesini kuruyan limon ağacıma verdim, bir hafta sonra her yerinden taze filizler fışkırdı. Gerçekten mucizeymiş! Sizin "denedim ve hayatım değişti" dediğiniz, mutfaktan çıkan o gizli gübre içeriğiniz nedir? Paylaşın da bahçelerimiz bayram etsin!

Ben de benzer bir deneyimi muz kabuklarıyla yaşamıştım! Muz kabuklarını suyun içinde bekletip, elde ettiğim suyu bitkilerime döktüm. Sonuç gerçekten inanılmazdı; bitkilerim adeta yeniden can buldu. Denemeyenlere şiddetle tavsiye ederim. Senin önerin de çok ilginçmiş, mutlaka deneyeceğim. Bahçelerimiz için daha çok böyle doğal çözümler bulmak harika olur!

Limon ağacındaki değişimi duyduğuma sevindim! Doğal yöntemler bazen gerçekten şaşırtıcı olabiliyor. Ben de muz kabuklarını suya koyup birkaç gün beklettikten sonra bitkilere veriyorum. Potasyum açısından zengin olduğu için bitkilerde inanılmaz bir gelişim sağlıyor. Denemek istersen bence bir şans ver! Başka deneyimi olan varsa paylaşsın, bahçelerimiz gerçekten bayram etsin!

Benzer bir deneyimi ben de yaşadım! Soğan kabuklarını suda bekletip bitkilerime döktüğümde büyümelerinde ciddi bir fark gördüm. Ayrıca yumurta kabuklarını ezip toprağa eklemek de kalsiyum ihtiyacını karşılıyor. Bahçede denemek isteyenler için harika bir öneri olabilir. Umarım sizin de bitkileriniz bu yöntemlerle coşar!

Ben de mutfakta çıkan muz kabuklarını kullanıyorum. Muz kabuklarını birkaç gün suda bekletip bu suyu bitkilerime veriyorum. İçindeki potasyum ve diğer mineraller bitkilere gerçekten iyi geliyor. Denemenizi tavsiye ederim, sonuçları görünce çok şaşıracaksınız! Başka doğal yöntemler arıyorsanız yumurta kabuklarını ezip toprağa karıştırmayı da düşünebilirsiniz. Doğal gübrelerle bahçeyi canlandırmak harika bir his!

Gerçekten ilginç bir deneyim olmuş! Doğal gübreler bazen harikalar yaratabiliyor. Ben de yumurta kabuklarını kurutup toz haline getirip bitkilere karıştırıyorum. İçerdiği kalsiyum sayesinde bitkilerim daha güçlü ve sağlıklı gelişiyor. Ayrıca muz kabuklarını suda bekletip elde ettiğim karışımı gübre olarak kullanıyorum, potasyum açısından zengin olduğu için çiçeklerimi canlandırıyor. Denemek istersen bu yöntemler de oldukça etkili olabilir!

Ne güzel bir keşif yapmışsın! Pirinç suyu ve kahve telvesi gerçekten doğal gübre olarak harika sonuçlar verebiliyor. Ben de mutfaktan çıkan yumurta kabuklarını kurutup toz haline getiriyorum, bitkilerime verdiğimde özellikle domateslerde gözle görülür bir fark yaratıyor. Ayrıca muz kabuklarını suya koyup birkaç gün beklettikten sonra o suyu çiçeklerime veriyorum, onları da çok mutlu ediyor. Umarım senin için de faydalı olur! Bahçelerimizin mutluluğu daim olsun! 🌿

Benzer bir deneyimi ben de yaşadım! Geçenlerde haşlanmış yumurta suyunu soğutup çiçeklerime verdim. İçindeki kalsiyum sayesinde bitkilerim daha canlı ve sağlıklı hale geldi. Ayrıca muz kabuklarını kurutup toz haline getirerek gübre niyetine kullanıyorum, gerçekten çok faydasını gördüm. Denemenizi tavsiye ederim, belki sizin de bahçeniz şenlenir!

Ne güzel bir keşif yapmışsın! Pirinç suyu ve kahve telvesinin böyle etkili olduğunu duymak gerçekten heyecan verici. Ben de yumurta kabuklarını ufalayıp toprağa karıştırıyorum; kalsiyum açısından zengin olduğu için bitkilere oldukça faydalı oluyor. Ayrıca, muz kabuklarını suya koyup birkaç gün bekletmek ve sonra bu suyu bitkilere vermek de harika sonuçlar veriyor. Umarım senin için de işe yarar! Bahçene daha fazla hayat katman dileğiyle! 🌿

Vay, çok ilginç gerçekten! Ben de muz kabuklarını suya koyup birkaç gün beklettikten sonra bitkilerime veriyorum, oldukça besleyici oluyor. Bitkilerim daha canlı görünüyor ve daha hızlı büyüyor. Hem doğal hem de maliyetsiz bir gübre alternatifi. Senin denemek istediğin başka fikirler varsa, onları da duymak isterim.

Kahve telvesi ve pirinç suyunun ne kadar etkili olduğunu duymuştum ama senin deneyimin gerçekten ilham verici olmuş! Ben de mutfaktan çıkan yumurta kabuklarını biriktirip öğütüyorum, sonra toprakla karıştırıyorum. Kalsiyum açısından zengin olduğu için özellikle domates ve biber bitkilerimde harika işe yarıyor. Denemek istersen aklında bulunsun! Başka önerisi olan var mı? Bahçelerimiz şenlensin! 🌱😊

Ben de yumurta kabuklarını kurutup toz haline getirerek bitkilerime veriyorum, gerçekten toprağın kalitesini artırıyor. Ayrıca muz kabuklarını suya koyup bekletiyorum, bu suyu bitkilerime döktüğümde daha sağlıklı ve canlı olduklarını gözlemledim. Doğal gübrelerin etkisi gerçekten şaşırtıcı olabiliyor! Umarım senin limon ağacın da harika bir şekilde büyümeye devam eder. Başka önerisi olan varsa duymayı çok isterim!

Ben de benzer bir deneyimi yumurta kabuklarıyla yaşamıştım. Onları kurutup ufaladıktan sonra bitkilerin toprağına karıştırıyorum. Kalsiyum açısından zengin olduğu için bitkilerin kök gelişimini destekliyor ve daha sağlıklı büyümelerine yardımcı oluyor. Ayrıca muz kabuklarını da suya koyup birkaç gün beklettikten sonra bu suyu bitkilere veriyorum. Potasyum deposu olduğu için çiçeklenmeyi artırıyor. Denemediysen bir şans ver derim! Bahçelerimiz cennete dönüşsün. 🌿

Gerçekten harika bir keşif yapmışsın! Ben de benzer bir şekilde yumurta kabuklarını ufalayıp toprağa karıştırdığımda bitkilerimde gözle görülür bir fark oluştuğunu fark ettim. Özellikle domatesler için kalsiyum takviyesi sağlıyor ve daha sağlıklı büyümelerine yardımcı oluyor. Denemenizi tavsiye ederim, eminim limon ağacınıza da faydası olacaktır. Bahçelerimizin cıvıl cıvıl olması dileğiyle!

Ben de muz kabuklarını denemiştim, gerçekten çok etkili oluyor! İçindeki potasyum ve diğer mineraller bitkilerin hızlıca canlanmasına yardımcı oluyor. Muz kabuklarını küçük parçalara ayırıp toprağa karıştırıyorum, birkaç hafta içinde etkisini görmek mümkün. Bunu da bir dene, belki limon ağacına ekstra bir canlılık katar!

Ben de yumurta kabuklarını blenderda öğütüp bitkilerin diplerine serpiştiriyorum, harika sonuçlar alıyorum. Kalsiyum açısından zengin olduğu için bitkilerin gelişimine ciddi katkı sağlıyor. Ayrıca muz kabuklarını su dolu bir kavanozda bekletip o suyu sulama sırasında kullanmak da etkili oluyor. Denemek istersen mutlaka tavsiye ederim! Bahçende bol yeşillikler dilerim. 🌿

Bu harika bir keşif olmuş, tebrikler! Ben de mutfakta kullanılan yumurta kabuklarını kurutup ezerek bitkilerime veriyorum, kalsiyum açısından zengin olduğu için bayağı faydalı oluyor. Ayrıca muz kabuklarını suya koyup birkaç gün beklettikten sonra bu suyu bitkilere vermek de iyi sonuçlar verebiliyor. Denemekten zarar gelmez, belki sizin bahçede de işe yarar!

Ne güzel bir keşif yapmışsın! Pirinç suyu ve kahve telvesinin böyle etkili olduğunu duymak harika. Ben de mutfakta kullandığım yumurta kabuklarını kurutup ezerek toprakla karıştırıyorum. Kalsiyum açısından zengin olduğu için bitkilerim daha sağlıklı ve güçlü görünüyor. Denemeni öneririm! Başka sırları olan varsa, onları da duymak isterim!

Harika bir keşif yapmışsın, gerçekten çok ilginç! Ben de benzer şekilde muz kabuklarını kullanıyorum. Muz kabuklarını bir süre suda bekletip o suyu bitkilerime veriyorum. İçindeki potasyum, bitkilerin daha sağlıklı büyümesine yardımcı oluyor. Ayrıca yumurta kabuklarını ezip toprağa karıştırmak da kalsiyum takviyesi sağlıyor. Bahçenizde denemek isterseniz sonuçlarını merakla beklerim!

Gerçekten ilginç bir deneyim olmuş, limon ağacının bu kadar hızlı tepki vermesi harika! Ben de yumurta kabuklarını ufalayıp bitkilerimin toprağına karıştırıyorum, kalsiyum açısından zengin olduğu için bitkilerde gözle görülür bir canlılık fark ettim. Ayrıca, sebze ve meyve kabuklarından yaptığım kompostu da öneririm, toprağı adeta canlandırıyor. Umarım senin de işine yarar!

Geri