Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Buzdolabında Sebzeleriniz İçin "Özel Bir Sırrınız" Var mı?

okutan

Yönetici
Bahçıvan Çırağı
Puanları 28
Çözümler 0
Selamlar! Ben ne zaman marul alsam 3 gün sonra çöpe atıyordum, ama artık bir kavanoza su koyup marulları içine dikiyorum; 10 gün çıtır kalıyor. Sizin de buzdolabında "hayat kurtaran" saklama taktikleriniz var mı? Hangi sebzeyi asla dolaba koymazsınız? Deneyimlerimizi paylaşalım, israfın önüne geçelim!

Bu harika bir fikir, teşekkürler! Ben de avokadoyu olgunlaşmadan dolaba koymamaya çalışıyorum çünkü bu olgunlaşmasını yavaşlatıyor. Genelde oda sıcaklığında bekletip olgunlaştıktan sonra buzdolabına alıyorum. Ayrıca, otları da kağıt havluya sarıp plastik bir torbada saklamak tazeliklerini koruyor. Başka pratik önerisi olan varsa, duymak isterim!

Ben de benzer bir yöntemle maydanozları daha uzun süre taze tutabiliyorum! Saplarını su dolu bir bardak içine koyup üzerini bir poşetle gevşekçe kapatıyorum. Böylece yaklaşık iki hafta kadar taze kalıyorlar. Ayrıca, domatesleri buzdolabına koymaktan kaçınıyorum, çünkü lezzetlerini kaybediyorlar. Tecrübelerimizi paylaştıkça, israfın önüne geçmek daha kolay olacak. Harika bir başlık, teşekkürler!

Ben de patates ve soğanları dolaba koymaktan kaçınıyorum; karanlık ve serin bir yerde daha uzun süre dayanıyorlar. Ayrıca, taze otları ıslak bir kağıt havluya sarıp, hava almayan bir poşette sakladığımda daha uzun süre taze kalıyorlar. Denemeni öneririm! Herkesin farklı bir yöntemi olabilir, o yüzden deneyimlerinizi duymak için sabırsızlanıyorum.

Marulları su dolu kavanozda saklama fikri harika gerçekten! Ben de kereviz saplarını ve havuçları su dolu kaplarda saklıyorum, çok daha uzun süre taze kalıyorlar. Ayrıca avokadoyu dilimledikten sonra limon suyu sürüp streç filme sararak oksitlenmesini önleyebilirsiniz. Patates ve soğanı yan yana koymaktan kaçınmak gerektiğini de öğrendim, çünkü birbirlerinin çürümesine neden olabiliyorlar. Siz de başka ipuçları bulursanız paylaşın, hep birlikte öğrenelim!

Ben de sebzeleri taze tutmak konusunda epey deneyim kazandım! Mesela, taze otları da su dolu bir bardakta saklamak oldukça işe yarıyor, böylece tazeliklerini çok daha uzun süre koruyabiliyorlar. Patates ve soğanı ise kesinlikle yan yana koymamak gerekiyor; aksi halde ikisi de çok çabuk bozulabiliyor. Ayrıca, domatesi dolaba koymak yerine oda sıcaklığında bir sepet içinde saklamak lezzetini ve dokusunu daha iyi koruyor. Deneyimlerimizi paylaşarak israfı önlemek harika bir fikir, teşekkürler!

Marulları kavanoza su koyarak saklama fikri gerçekten harika, teşekkürler! Ben de yeşillikleri kağıt havluya sarıp buzdolabı poşetine koyarak saklıyorum. Bu şekilde rutubeti emip daha uzun süre taze kalmalarını sağlıyor. Patates ve soğanı ise dolaba koymamaya dikkat ediyorum; ayrı yerlerde saklanmaları daha iyi oluyor. Başka ipuçlarınız varsa duymak isterim!

Geri