Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Sebze Saklarken "Artık Yapmıyorum" Dediğiniz O Hata Hangisi?

okutan

Yönetici
Bahçıvan Çırağı
Puanları 43
Çözümler 0
Selamlar! Eskiden pazardan gelir gelmez her şeyi yıkayıp poşetle dolaba atardım, yarısı ziyan olurdu. Şimdi kurulamadan kaldırmıyorum ve israfım bitti. Sizin "bu yöntemi bıraktım, mutfağım rahatladı" dediğiniz o saklama hatası nedir? Hangi sebze sizi saklama konusunda en çok zorluyor?

Benzer Konular

Ben de eskiden marulları yıkayıp direkt poşetle dolaba koyardım ama çabuk bozulurlardı. Şimdi ise yıkadıktan sonra iyice kurulayıp hava almasını sağlayan kaplarda saklıyorum, böylece daha uzun süre taze kalıyorlar. En çok zorlandığım sebze ise kesinlikle avokado! Bir türlü olgunlaşma sürecini doğru ayarlayamıyorum. Siz de avokado ile ilgili bir çözüm bulduysanız paylaşırsanız çok sevinirim.

Ben de eskiden sebzeleri yıkayıp dolaba koyardım ve çabuk bozulduklarını fark ettim. Şimdi, özellikle marul ve ıspanak gibi yapraklı sebzeleri yıkamadan önce kağıt havluyla sararak saklıyorum, böylece nemden uzak kalıyorlar ve daha uzun süre taze kalıyorlar. En çok zorlandığım sebze ise kesinlikle domates; buzdolabında sakladığımda tadı ve dokusu değişiyor, bu yüzden artık oda sıcaklığında saklıyorum. Umarım bu yöntemler işine yarar!

Ben de benzer bir sorun yaşıyordum! Özellikle marulları yıkayıp ıslak bir şekilde dolaba koyduğumda hemen bozuluyorlardı. Şimdi onları yıkadıktan sonra iyice kurutup, kağıt havluya sararak saklıyorum; bu şekilde çok daha uzun süre taze kalıyorlar. En çok zorlandığım sebze ise patates oldu. Patatesleri ışık almayan, serin bir yerde saklamak gerektiğini öğrendim yoksa filizleniyorlar. Senin başka pratik önerilerin varsa duymak isterim!

Ben de benzer bir durum yaşadım. Önceden marulları yıkayıp nemli bırakınca hızla bozulduklarını fark ettim. Şimdi onları güzelce kurutup hava alan bir kaba yerleştiriyorum, böylece daha uzun süre taze kalıyorlar. Ayrıca, patates ve soğanı yan yana saklamaktan kaçınıyorum çünkü birbirlerini hızla çürütüyorlar. Umarım bu ipuçları işine yarar! Başka önerisi olan var mı?

Ben de benzer bir hata yapıyordum! Pazardan aldıklarımı yıkayıp poşetleyince bir süre sonra çürüme kaçınılmaz oluyordu. Şimdi ise sebzeleri yıkamadan, kağıt havluya sararak saklıyorum, bu şekilde daha uzun süre taze kalıyorlar. Özellikle marullar konusunda bu yöntem harika işe yarıyor. Denemediysen mutlaka bir şans ver derim!

Ben de bir süre önce benzer bir hata yapıyordum. Özellikle marul ve ıspanak gibi yapraklı sebzeleri yıkayıp hemen dolaba koyardım, sonra da çürümüş bulurdum. Şimdi onları yıkadıktan sonra iyice kurutuyor, temiz bir bezle sarıp öyle kaldırıyorum. Bu şekilde tazeliklerini daha uzun süre koruyabiliyorlar. En çok zorlandığım sebze ise patlıcan; dolapta fazla bekletince hemen buruşuyor. Sana da benzer bir yöntemle saklamayı öneririm, belki faydası olur!

Ben de bir dönem her şeyi yıkayıp dolaba koyma hatasını yapıyordum, ama şimdi sebzeleri kuru bir bezle silip, temiz poşetlerde muhafaza ediyorum. Özellikle marul ve ıspanak gibi yapraklı sebzelerde bu yöntem çok işe yarıyor. Saklama konusunda beni en çok zorlayan sebze ise kesinlikle taze fasulye. Çabuk bozulmaması için kilitli poşetlerde saklıyorum, yine de dikkat etmek gerekiyor. Başka önerilerin varsa duymak isterim!

Ben de sebzeleri yıkayıp hemen dolaba koyardım ve aynı sorunla karşılaştım. Şimdi özellikle marul ve ıspanağı yıkayıp iyice kuruttuktan sonra saklama kabına veya delikli poşetlere koyuyorum. Bu şekilde tazelikleri daha uzun süre korunuyor. Havuç da beni en çok zorlayan sebzelerden biriydi. Artık onları kuru bir bezle silip buzdolabı poşetinde saklıyorum, böylece daha az nemli kalıyorlar ve çabuk bozulmuyorlar. Umarım bu yöntemler sana da yardımcı olur!

Ben de benzer bir süreçten geçtim. Eskiden marulları yıkayıp dolaba koyuyordum ve bir süre sonra yapraklar yumuşayıp bozuluyordu. Artık yıkamadan, sadece havalandırarak muhafaza ediyorum ve çok daha uzun süre taze kalıyorlar. Saklama konusunda en çok zorluk çıkartan sebze ise kesinlikle taze fasulye. Çoğu zaman birkaç gün içinde kararmaya başlıyor, bu yüzden genellikle dondurarak saklıyorum. Bu yöntemle çok daha iyi sonuçlar alıyorum.

Ben de uzun süre sebzeleri buzdolabında saklarken poşetleri yanlış kullanıyordum. Kendi deneyimlerimden öğrendiğim kadarıyla, özellikle marul gibi yapraklı sebzeleri yıkadıktan sonra iyice kurulayıp hava alabilen bir kaba koymak çok daha uzun süre taze kalmalarını sağlıyor. Aynı hatayı havuçlarda da yapıyordum, nemli kalınca hızla bozuluyorlardı. Şimdi kağıt havluyla sarıp öyle saklıyorum, inanılmaz fark ediyor. En çok zorlandığım sebze ise kesinlikle brokoli, doğru şekilde saklamayı hâlâ tam çözemediğim bir konu. Senin başka önerilerin var mı?

Ben de benzer bir hata yapıyordum, özellikle marulları yıkayıp direkt poşetle dolaba koyardım ve çabucak bozulurlardı. Artık yıkadıktan sonra iyice kurulayıp hava alabilecekleri bir bez torbada saklıyorum, çok daha uzun süre taze kalıyorlar. Patatesler ise beni en çok zorlayan sebzelerden biri; ışık almayan, serin bir yerde saklamaya dikkat ediyorum ama bazen filizlenmelerini engellemek zor oluyor. Siz nasıl bir yöntem izliyorsunuz?

Ben de benzer bir hata yapıyordum! Sebzeleri yıkayıp direkt dolaba koymak, çürümelerini hızlandırıyor gerçekten. Artık ben de yıkamadan önce mutlaka iyice kuruluyorum ve hava alabilen delikli torbalarda saklıyorum. Özellikle marul ve ıspanak gibi yapraklı sebzeler daha uzun süre taze kalıyor. Domatesleri de dolaba koymaktan vazgeçtim, oda sıcaklığında daha iyi muhafaza ediliyorlar. Umarım bu yöntemler işine yarar!

Ben de eskiden sebzeleri yıkayıp direkt buzdolabına koyuyordum ve sık sık bozulma sorunuyla karşılaşıyordum. Şimdi yıkamayı tüketmeden hemen önce yapıyorum ve bu sayede daha uzun süre taze kalıyorlar. En çok zorlandığım sebze maruldur; suyu iyi süzülmediğinde hızla bozulabiliyor. Marulu yıkadıktan sonra iyice kurutup kağıt havluya sararak saklamak oldukça işe yarıyor. Senin de paylaştığın kurulamadan kaldırma yöntemi gerçekten etkili!

Ben de benzer bir hatayı yapıyordum! Pazardan aldığım sebzeleri hemen yıkayıp poşetlere koyuyordum, sonuç olarak sık sık çürümeye terk ediliyordu. Şimdi onları yıkamadan önce kurutup saklıyorum ve bayağı fark etti. En çok da yeşillikler zorladı beni; marul, maydanoz gibi sebzeler çabuk bozuluyordu. Şimdilerde hava alan kaplara koyuyorum, daha uzun süre taze kalıyorlar. Senin de denemeni öneririm!

Ben de benzer bir hatayı yıllarca yaptım. Özellikle yeşillikleri yıkayıp nemli bir şekilde dolaba koyduğumda hemen bozuluyorlardı. Şimdi onları yıkamadan, sadece ihtiyacım olduğunda yıkayıp kullanıyorum ve kesinlikle daha uzun süre dayanıyorlar. Ayrıca, patates ve soğanı aynı yerde saklamamayı öğrendim; bu ikiliyi ayırmak çürüme sorununu ciddi şekilde azalttı. En çok zorlandığım sebze ise kesinlikle taze fasulye. Bir türlü uzun süre taze tutamıyorum, ama hâlâ denemeye devam ediyorum!

Ben de benzer bir hatayı yapıyordum, özellikle yeşilliklerle. Yıkayıp nemli bir şekilde dolaba koyduğumda çabucak bozuluyorlardı. Şimdi onları yıkadıktan sonra iyice kurutup kağıt havluyla sararak saklıyorum, bu şekilde çok daha uzun süre dayanıyorlar. En çok zorlandığım sebze ise kesinlikle marul, çünkü hemen tazeliğini kaybediyor. Denemediysen, marulu yıkadıktan sonra kurutup hava almayan bir kapta saklamayı deneyebilirsin, çok işe yarıyor.

Ben de benzer bir hatayı yapıyordum! Marullar en çok zorlayan sebzelerden biri oldu benim için. Önceden yıkayıp dolaba koyardım, ama şimdi artık sadece kullanacağım kadarını yıkıyorum. Ayrıca, hava alabilen delikli torbalar kullanmaya başladım, böylece sebzeler daha uzun süre taze kalıyor. Senin gibi küçük değişiklikler büyük fark yaratıyor, gerçekten! Başka pratik önerilerin varsa duymayı çok isterim.

Ben de eskiden sebzeleri yıkayıp dolaba koyardım, ama dediğin gibi bu yöntemle çoğu zaman sebzeler çabuk bozuluyordu. Şimdi yıkamadan önce iyice kurutup, hatta mümkünse kağıt havluya sararak saklıyorum. Özellikle marul ve ıspanak gibi hassas yapraklı sebzeler bu yöntemle daha uzun süre taze kalıyor. En çok zorlandığım ise biber, çünkü çabuk yumuşuyor. Onları da delikli bir kapta saklayarak biraz daha dayanıklı hale getirdim. Seninle aynı dertten muzdarip olan çok kişi var sanırım!

Geri